5 napos kenyérből csinálhatok még pirítóst?
5 napja vettem egy kenyeret, de elfelejtettem, hogy van, ezért 1 szelet se fogyott eddig belőle, bontatlanul állt a kenyértartóba. Pékségbe vettem, nem ilyen csomagolt ami bontatlanul eláll 1 hétig.
Szerintetek pirítós még lehet belőle, vagy már dobjam ki?
Ha nem kezdett még el penészesedni, akkor szerintem jó lehet még. Bár nekem az a tapasztalatom, hogy 5 nap már necces penész szempontból.
Ha viszont tényleg nincs semmi baja, én inkább bundáskenyérnek javasolnám, jól beleáztatva a tojásba. 🙂 Lehet, hogy nagyon kemény lesz, ha megpirítod.
Én esküdt ellensége vagyok az étel kidobásának és úgy általában a pazarlásnak.
Valószínüleg mert életem egy részét szegénységben éltem, így aztán nem is kell néznem olyan magasabb rendű szempontokat, mint a környezettudatosság.
Visszatérve a kérdésre, én az ilyen szikkadt - de nem penészes - kenyeret lefagyasztom és legközelebb felhasználom húshoz, tölteléknek.
Ahogy írták is, leginkább a penész az első jel, hogy romlott, nézd meg, nincs e rajta kezdeti szösz szerű penész, vagy a szeletek közt foltokban penész.
Ha nincs, akkor pirítós, melegszendvics, francia pirítós, bundáskenyér (!legjobb!) , tölteléknek húsba (csirkecomb) vagy levesbe, májas-gombás tölteléknek, fasírtba, golyóban, vagy egybe sütve...
Végső esetben szeletben teljesen ki kell szárítani, szétterítve, és ha tökéletesen száraz, akkor lereszelhető zsemlemorzsának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!