Valaki csinált már egészségesebb, házi gumicukrot? Gyerekek szeretnék? Valami bevált recept?
Kifőzött növényi vagy állati zselatinból, cukorpótlóból: xilit stevia eritrit, citromsavból, aszkorbinból, természetes színezékkel, és aromával pl. gyümölcs szörpből? - ezeket csak én gondolom... kellhet még valamilyen szilárdító anyag is azt gondolom. Kb. mint a marmalád vagy az a kocka lekvár "hitlerszalonna" olyanra gondolok csak kis formákban.
Azt h allottam egyébként hogy állati zselatinból készítik iparilag. Akkor olyan anyagból kéne kifőzni aminek nem erős az állati anyag szaga és íze. Bár az édes a savanyú és a gyümölcsíz valamelyest elnyomhatja.
Kis állatos formákba önteném és hűtőben dermeszteném.
Egyszerüen normál gyümölcsöt törj össze, szürd le a levét, hogy átlátszó legyen és ezt fözd be sürüre minden adalék nélkül valamennyi (tetszés szerinti) cukorral. Esetleg almapektint tehetsz bele, de a legtöbb esetben teljesen fölösleges.
Nekem mikróban a legegyszerübb, úgy nem tud leégni.
Én rendszeresen készítek, van hozzá gumicukor formám is ( szilikonos ) kb. 2 ezer forintért vettem.
1 dl cukormentes ( vagy cukros, akinek az nem probléma ) szörpben + 1 dl vízben oldj fel 3 evőkanál zselatint, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd, de ne forrald fel. Öntsd a formákba, és 2 óra múlva már szilárdra dermednek a hűtőben. ( Ha neked nem lenne elég intenzív a kész gumicukor íze, legközelebb lehet csinálni 2 dl szörpből, víz nélkül. Úgy töményebb. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!