2022.12.27. lejárati dátumú, hűtőben tartott és bontatlan csomagolású húst meg lehet még enni? Kinézetre nincs vele baj, szagot sem érzek, bár még nem bontottam fel.
Figyelt kérdés
2023. jan. 5. 00:34
1/12 anonim válasza:
Hús az kényes dolog. Bár a szavatosság nem feltétlen azt jelenti, hogy 2022.12.27. 0:01-kor azonnal bezöldül, hanem hogy a gyártó addig garantálja a jó minőséget, onnantól meg necces a dolog. De ha semmi furcsát nem tapasztalsz rajta, akkor el lehet készíteni, főzéskor/sütéskor a baktériumok elpusztulnak benne.
2/12 anonim válasza:
Ja, miután kibontottad szagold meg! Ha rossz a szaga, dobd ki, meg a hús elnyálkásodik, ha már régi. /FG
4/12 anonim válasza:
Mostanában már egy héttel a lejárat előtt nyálkás büdös a hús, úgyhogy biztos hogy nem.
5/12 anonim válasza:
Hűtőből sztem egyenest a kuka inkább ki se bontsd mert megdöglesz a bűztől, ha fagyasztottad volna akkor meg talan
6/12 anonim válasza:
Szerintem nézd meg, hogy van-e baja, de ha egy kicsit is furcsát érzel rajta, akkor inkább ne kockáztass.
7/12 anonim válasza:
1-2 nap belefér, ha nem szagos, stb., de ennyivel lejárat után én már nem enném meg.
8/12 anonim válasza:
Hát nem tudom,általában a csomagolt húsok 1-2 napnál tovább nem jók bármennyire is hideg a hűtő.Szerintem ez már kuka.
9/12 anonim válasza:
Húst nem enném meg a lejárati dátum után. A minőségét megőrzi teljesen más, mint a fogyaszthatósági dátum.
10/12 NTBS válasza:
Szagold meg, és ha nincs baja használd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!