8 fokon eláll a nyers hús bontatlan csomagolásban 2 napig?
A hűtő az 4 fok. A 8 az soknak tűnik.
OFF: Vicces, hogy ahogy olvastam a kérdésed elejét már képzeltem is el a matek példát. "8 fokon eláll" = "8 fokos szöget zár be" :)
Függ attól is , milyen hús.
Mondjuk egy friss marhahúsnak ez meg se kottyan.
De ha veszel egy csontos csirkecombot, amit alapból úgy veszel meg, hogy vágástól eltelt már 3-4 nap, az minimum necces! Simán meg tud romlani!
Sok. Befülled, bepunnyad. Mélyhűtő és aznap engedd ki, mikor felhasználod. A nejlon semmitől sem véd, főleg vidáman szaporodnak benne a bacik.
Ha csont is van benne, még problémásabb. A megoldást megtaláltad: feldolgozni.
Vagy kicsontosva zsírban sütni és abban tárolható 1-2 napig.
Régen, amikor nem volt hűtőgép, akkor besózták a húsokat, zsírosbödönbe tették, és rá a sok zsírt, ami kiszorította a levegőt és minden egyebet, és tartósította egy ideig. De volt, hogy a kisütött húst is oda rjetették, tovább elállt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!