Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a sajt finomabb, ha tovább...

Ha a sajt finomabb, ha tovább érlelik ?

Figyelt kérdés
Akkor mi van, ha veszek egy olcsóbb , alig érlelt sajtot és bontatlanul hagyom érni ? Vagy ennek valami egyéb trükkje is van ?
2022. dec. 16. 14:47
 1/2 anonim ***** válasza:
86%

attól függ, hogy melyik!


A barátnőm rendszeresen érleli a bolti trappistát. EGész karikát vesz, kibontja, tömény sóoldattal bekeni körös körül, és a pincében tartja. Párnaponta ránéz, hogy nem penészedik-e... Két hónap után egész más ízélmény, mint a 24-48 órán át érlelt gyári.

2022. dec. 16. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
82%

A sajtkészítés is igényel némi hozzáértést, ahogy az első hozzászóló is írta, a barátnője is oda figyel a sajtra, és kezeli azt az érlelés folyamán, nem egyszerűen csak lerakja nylonba csomagolva.

A kiszáradástól ugyanúgy óvni kell, mint a nem kívánt penészedéstől, a nemespenésszel érlelt sajtokat pedig otthon, megfelelő hozzáértés nélkül nehéz "kordában tartani", azon esetleg más, mérgező penészgombák is megjelenhetnek, bár a penészgombák nem tűrik a konkurenciát, az antibiotikum felfedezéséhez is ennek felismerése vezetett el.

Lehet érlelni a sajtot, ha abban nincsenek azt akadályozó összetevők, csak kb tudni kell, hogy milyen körülményeket kell biztosítani az érleléshez, az nem annyiból áll, hogy berakom a hűtőbe, vagy a kamrába.

Penészes sajtokról:

[link]

2022. dec. 16. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!