Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyit költötök élemiszerre...

Mennyit költötök élemiszerre egy hónapban/fő? Kíváncsi vagyok, az enyém kicsit elszállottnak tűnik. 2022 november...

Figyelt kérdés
2022. nov. 12. 19:18
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam, a kérdés miatt a 200ezres válaszoló nem releváns, de tényleg nem azt kerdeztem, hogy hogy lehet spórolni, szóval a válasza helyes, ők ennyit költenek :)
2022. nov. 12. 20:19
 12/34 anonim ***** válasza:
89%
Egy főre kb. 90 ezer, de nehéz pontosan kiszámolni. Az élelmiszerboltokból hazavitt blokkokat adom össze, viszont annyira nem vagyok aprólékos, hogy mondjuk egy bevásárlásnál levonjam a zsebkendő, mosogatószer, stb. tételeket. Szigorúan kajából lehet hogy 60-70 ezer lenne havonta. És én is rendelek néha.
2022. nov. 12. 20:29
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Akik kijönnek havi 50-60 ezerből, azok írnának kicsit arról, hogy hetente hányszor főznek , milyen jellegű ételeket stb. ? Hogy áll össze egy heti menü ?

És ebben az összegben a napi zöldség-gyümölcs fogyasztás is benne van ?

Nyilván azokhoz szól a kérdés, akik nem termelnek meg maguknak semmit , hanem mindent meg kell venniük.

2022. nov. 12. 21:03
 14/34 anonim ***** válasza:
78%

Én a 70 ezret írtam.2 naponta fözök 2 napra. Àtlagos ételeket semmi flancos dolog. Zöldséget reggeli vacsora mellé szoktunk enni a fözési alapanyagon kívül.Gyümölcsöt nagyon ritkàn mert nem szeretjük.Nasi van néha.

Ami fontos törekszek rà ne legyen maradék, sok kidobnivalò étel. Figyelek ne romoljon rànk semmi.

Sokszor bizony van hogy màst kívànunk de megesszük azt aminek màr közeli a lejàrata.

2022. nov. 12. 21:24
 15/34 anonim ***** válasza:
87%
Pl amiket fözök rakott kàposzta, tarhonyàs hús, krumplileves,tojàsleves, gulyàsleves.
2022. nov. 12. 21:25
 16/34 anonim ***** válasza:
75%
50ezerből hogy csináljátok!?!? Egy tescos rendelésünk van, hogy 40ezer... És most még csak csokihegyek sem voltak benne. Hús, ketchup, lecsó, gyümölcs, zöldségfélék, tejek...ilyenek.És a húsok ok, hogy kitartanak két hétig, de azokhoz még vásárolni kell ezt-azt, hogy főtt étel legyen belőlük. Meg a zöldség, gyümölcs is elfogy max. egy hét alatt.
2022. nov. 12. 21:26
 17/34 A kérdező kommentje:
Én is a zöldség-gyümölccsel vagyok bajban (vagyis nem értem), ti nem esztek gyümölcsöt? Friss zöldséget? Főzeléken nem lehet élni, hiába olcso (adagra számolva) a lencsefőzelék.
2022. nov. 12. 21:42
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Összeget nem írok, nem releváns, mert nem Magyarországon élek. 8 éve már, hogy heti menutervet és online bevasarlassal szerzem be a hozzávalókat. Nagyon sokat lehet ezzel spórolni, hiszen teljesen kiiktatja az ember az impulzus vásárlást.

Idény jellegű zöldséggel és gyümölccsel szinten sokat lehet spórolni

2022. nov. 13. 07:11
 19/34 anonim ***** válasza:
85%

Aki 50ből kihozza az tésztát eszik, meg főzeléket kb.

Egy ketchup is már 1000 Ft körül van a kisebbik kiszerelés... 1500 Ft alatt lassan nem jön ki egy étkezés/fő.

2022. nov. 13. 08:19
 20/34 anonim ***** válasza:
77%

Mi is 100-120 kozott jovunk ket ketto fore.

Heti 3* fozunk. Vasarnap megfozunk hetfore es keddre, kedden szerdara es csutortokre. Penteken vadaszkaja vagy rendeles, hetvegente meg zoldsegleves, rantotthus vagy pizzat sutok.

Jovoheten az egyik nagy adag az egeszben sult csirke lesz sukt tepsis krumplival, savanyuval, en meg vegyes salit viszek melle. A masik fasirt, pulykabol, amelle rizs, meg ugyanugy, savanyu, uborka stb. Most hetvegen meg, hogy meglegyen egy heti kaja, vettunk mirelit hust meg krumplit, aztan azt esszuk, ma meg pizza lesz gombaval, szalamival, paraidicsommal, lilahagymaval. Reggelire szemdo van, egy szelet nagy piritos, valami kencevel (humusz, avokado, toportyukrem, tojaskrem) , rengeteg zoldseggel, amerikai palacsinta stb. Vacsira is zabkasa, szendo, pizza, rantotta, gyumolcs.

Altalaban nem rendelunk, sot, szerintem majus ota nem is rendelgettunk. Havi egy etterem/nagyobb iszogatas megmaradt, mert az kell a lelkunknek.

Bevasarolni alapvetoen az aldiba jarunk, nem dragabb, mint a lidl. Mindig figyeljuk az akciokat, ha valami leertekelt es gyakran fogyasztjuk, akkor veszunk belole, elfer a hutoben vagy a spajzban. A zoldseget es a gyumolcsot, neha a felvagottat a piacon veszem. Olivaolajat hasznalunk, az honapokig kitart. Sutni napraforgoban kb kethavonta szoktunk, minden masra ott a legkeveres.

Az aldiban tegnap fizettunk 12 ezret, a lidlben a kajara 5ot(4volt pluszba a macdkatap :D). Plusz a piacon ott hagytam kb 10et. Ez nagyjabol kitart egy hetig.

Tobbsegeben elfogy egy heten:

- 1 kg ujkrumpli

- 4-5 fej hagyma (lila, voros)

- 1-2 kg liszt ( en sutom a kenyeret, nagyreszt rozs vagy tk mindig)

- 1,5 kg paradicsom

- 1 kg banan

- 1 kg alma

- 1 kg mandarin, vagy tobb, mert negyesevel eszem...

- 3-4 szal repa

- 1 nagy fej salata

- 1-2 kg hus ( nekunk 1 kg az negy adag kaja kb)

- 0,5 kg rizs

- 4-5 kaliforniai paprika

- 4 cs felvagott

- 1-2cs chips (draga lencset meg pringlest eszunk)

- a tojas hazi, abbol heti 5-15 db kozott fogyasztunk, a tobbit eladom ( a lanyok nagyjabol 0ra kijonnek havonta).

A tobbit nem irom le, csak lassatok, hogy nagyjabol mibol mennyit eszunk.

En reszben eletmodvaltasban vagyok, irok a kaloriakat es nezem a makrokat, illetve jarok komdizni heti 4*, nekem boven megvan a feherjebevitelem. Parom fizikai munkas, o is mimdig jol lakik.

Nekunk ennyibol kijonni nem lehetetlen, igyekszunk odafigyelni az arakra, de a finom dolgokrol se mondunk le.

A nasin nagyon sokat lehet sporolni, regebben rengeteget ettunk, de hizekonyak vagyunk, igy egy reszerol tudatosan leszoktunk. Aztan miota latjuk, hogy egy vegyes teasutemeny csomagja 1000 ft, meg annyira se kivanjuk.

Ha kerdesetek van, irjatok, imadom ezt a kaja temat. :)

25/L

2022. nov. 13. 08:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!