Miért csak a sertésből (zsírjából) készítenek szalonnát? Más haszonállatokból miért nem készíthető? Pl. szarvasmarha, birka, ló?
Figyelt kérdés
Kolbászt szokás igaz ritkábban más háziállatokból is csinálni.
Nem lehet őket annyira felhízlalni mint a disznót?
Hogy a faggyún kívül pl. zsír is lerakódjék bőre alatt.
2022. nov. 12. 17:57
1/5 anonim válasza:
mert a többinek valószínűleg szar íze, textúrája, vékony vagy hája van
2/5 anonim válasza:
A szarvasfaggyút bakancs vízhatlanítására használják. :)
3/5 anonim válasza:
Mert a legtöbb háziállatnak nincs elég vastag zsírrétege.
4/5 anonim válasza:
Bálnából biztos lehet jó szalonnát készíteni, ott van zsír bőven...
5/5 A kérdező kommentje:
Marhafaggyú megy hambi pogácsába darálthús mellé. Meg szarvaskolbászhoz.
2023. febr. 3. 22:01
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!