Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Bő 1-2 éve sokféle sajtom...

Bő 1-2 éve sokféle sajtom volt itthon, tejszínes volt a sütik fele, tejfölt raktam minden sós ételre ha száraz volt, hogy jobban csússzon. Most meg 3X meggondolom és csak ha akciós de még akkor is drága. Miért a tejtermék drágul egyik legjobban?

Figyelt kérdés
Tejről ne is beszéljünk. Fogyóeszköz volt, mint a víz. Mostmeg akciósan 350 és ilyenek. Bár azt mondják nem egészséges, de akkor miért drágul?

2022. nov. 7. 16:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A sajtok extrém drágulását köszönd meg Orbánnak, az ársapkás 2,8 százalékos tej ötletéért:


"Az élelmiszersárstopról a napokban a Spar ügyvezetője mondta (...)

Példaként a trappista sajtot említette: a 2,8 százalékos zsírtartalmú tejen árstop van, viszont a másfelesen nincs, emiatt a forgalom a 2,8-as felé terelődik. A tejzsírra emiatt nagyobb szükség van a tejelőállításban, mint akkor, amikor a kisebb zsírtaratalmú tejet is "normál" mennyiségben vásárolják a fogyasztók. Sajt helyett inkább nagyobb részt a tejbe kerül a tejzsír, ami miatt drágul a sajt."


Innen: [link]

2022. nov. 7. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:
Minden ilyen állami beavatkozás torzítja a versenyt ami mesterséges környezetet hoz létre, teljesen visszaüt a reálfolyamatoknak.
2022. nov. 7. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!