Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Panel lakásban szerintetek...

Panel lakásban szerintetek mennyire rossz minőségű a csapvíz? Ti megisszátok? Nem érzitek úgy hogy valami nem stimmel vele? Hasonlítottátok már össze más csapvizekkel?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy krónikus emésztési problémám ami nem pár nap alatt fog rendeződni. Ha napokig az itthoni csapvizet iszom az ront a helyzeten. A Laica vízszűrő megoldja a problémát, de havi 2.500Ft a szűrőbetét és alig vagyok otthon (egyedül élek). Sokkal tovább nem lehet használni mert beposhad a szűrőbetét. A melóban ásványvíz és szűrt víz is van. Szüleimnél simán megiszom a csapvizet, semmi bajon nincs tőle. Gondolom a vezetékekkel lehet a baj.
2022. okt. 15. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem épülettípus függő.
2022. okt. 15. 16:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Még hozzá teszem hogy a 21. kerületben élek, bár szerintem ennek nincs akkora jelentősége mint annak hogy panel lakás. Sok helyen éltem már, de mindig csak a panelekben éreztem valami furát a vízen. Addig nem zavart amíg nem volt egészségügyi problémám.
2022. okt. 15. 16:10
 3/10 A kérdező kommentje:
1: Értem, akkor mitől függ?
2022. okt. 15. 16:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy honnan van a víz.

Bp-n a nagy része a Dunából.

2022. okt. 15. 16:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szintén Bp külkerületi panelben élek. 24 éve, és csak és kizárólag csapvizet iszom én is és a családom is. Soha semmi bajunk nem volt.
2022. okt. 15. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
ugynazt a vizet iszod a panellakasban mint valaki egy rozsadombi villaban ;)
2022. okt. 15. 20:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2022. okt. 15. 23:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Azért ha választhatnék inkább rézcsövön kérném a vizet mint 45 éve rozsdásodó acélcsövekből. Az utcán még persze mindegy. Rengeteg a víz és hamar áthalad a csövön. A házban viszont már lassal halad, áll, vékony csövekben, nagy felületen érintkezik. Úgy látszik csak én vagyok annyira kényes hogy érzem.
2022. okt. 15. 23:12
 9/10 anonim válasza:
100%

Igazából azt érzed, hogy a víz melegebb, ez miatt változik valamennyire az íze, mert a klóros illat is elmegy ilyenkor. Ha másik házban laksz, ami nem panel, ott hidegebb a víz ami kijön a csapból, mert nem stangon keresztül jön fel a víz, hanem beágazik az utca felől és a falakban jön fel a lakásokba, házakba.

Minőségre amúgy nem lesz változás.

2022. nov. 5. 12:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2022. nov. 5. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!