Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Elég a virslinek ha vízforraló...

Elég a virslinek ha vízforralóval melegített vízbe rakom?

Figyelt kérdés
Az ugye majdnem 100 fok, de nem marad annyi. Elég ha pár percig ebbe belerakom a virslit? Nem lesz tőle bajom?

2022. szept. 28. 23:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
76%
#8: ne terjezd már a hazugságaidat b#zdmeg
2022. szept. 29. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/34 anonim ***** válasza:
47%
Ezek a "hús"készítmények tele vannak tartósítószerrel (főleg nátrium-nitrit), ami viszont csak pár perc főzés után oldódik ki az anyagból (térfogatarányosan megosztva az áru és a főzővíz között). Ha tehát nem főzöd, akkor megeszed az összes tartósítószert. A nátrium-nitrit veszélyes, különösen a kisgyerekeknél nem ajánlatos ilyen élelmiszereknek nevezett készítményeket fogyasztani.
2022. szept. 29. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/34 anonim ***** válasza:
82%

Lehánynám azt, aki nem eszi meg a virslit, mert az "káros".

Közben napi 2 doboz cigit elszív meg bever 6 kőbányait esténként.

2022. szept. 29. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/34 anonim ***** válasza:
64%
😂😂
2022. szept. 29. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/34 anonim ***** válasza:
79%
6 A parizer az más. A virslinek ma már minimum 51 % hústartalmúnak kell lennie. Egyébként néha a szarazkolbászt/parasztkolbászt is megfőzöm, megsütöm, pl paprikás krumpliba, rakott krumpliba sütni, stb. Hadd dönthessem már el én , hogy hogy szeretem a virslit amit én eszek meg. Képzeld régen még a parizert is bebundáztuk és kisütöttük forró olajban.
2022. szept. 29. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/34 anonim ***** válasza:
40%
Nem kell főzni, elég megmelegíteni.
2022. szept. 29. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/34 anonim ***** válasza:
72%

Csak melegíteni kell, nem főzni. Tehát teljesen jó, ha a vízforralóból ráöntöd a vizet.


[link]


"Hogyan kell a virslit főzni?


A virslit a hagyományok szerint:


általában forró, de nem forrásban lévő vízben, fedő nélküli lábosban 8, percig tartva melegítjük fel. A virsli főzésének ideális hőmérséklete: 89-90°C. Ez a klasszikus virslifőzési módszer terjedt el a frankfurtin kívül a többi virsli esetében is.

Sokan követik azt a módszert, hogy a virslit hideg vízben teszik fel, majd amikor már forrás közeli, 89-90°C a víz hőmérséklete, akkor az edényt lehúzzák a tűzről, s hagyják a virslit átmelegedni. (A virslit hideg és meleg vízben egyaránt feltehetjük, a lényeget illetően nincs különbség.)

"

2022. szept. 29. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/34 anonim ***** válasza:
85%

Csak tudnám, hogy azok akik lepontoznak jó válaszokat, vajon tükörbe tudnak e nézni. Szégyelljék magukat. Itt a virsli gyártás folyamata. NEM KELL FŐZNI, MERT HŐKEZELÉSEN MEGY ÁT.

[link]

2022. szept. 29. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/34 anonim ***** válasza:
94%
#12 , Logikailag még azt mondanám, hogy igazad van, de akkor az összes felvágottat is meg kellene főznöd, mert azokban is pont ugyanannyi tartósító lehet.
2022. szept. 29. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/34 anonim ***** válasza:
70%
#18: érdekes. Én világéletemben megfőztem a virslit.
2022. szept. 29. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!