Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Levendulás olivaolajat milyen...

Levendulás olivaolajat milyen ételekhez lehet felhasználni?

Figyelt kérdés
Az egyik üzletben láttam egy oliva olajat aminek az üvegébe bele volt állítva egy szál levendula, mire lehet ezt felhasználni?

2022. szept. 26. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Saláta öntethez.
2022. szept. 26. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
Részemről bármiben kizárt lenne. Nem szeretném, ha a kajám molyriasztó szagú lenne. De biztos vannak egzotikus ételek, amikhez jó,…annak akinek ízlik.
2022. szept. 26. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:
22%
Dédimamámnak volt ilyen kölnije.😀 Nekem ételbe fujjj.😝
2022. szept. 26. 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:
87%
Sokan nem tudják, de a levendula is fűszernövény (az az egy szál levendula meg nem teszi túl aromássá az olajat, már ha az volt benne) A levendula elsősorban a halhoz, bárányhoz, kacsához passzol, de találkoztam már olyan recepttel ahol pulyka, vagy csirkemellet fűszereztek vele. Vigyázni kell vele mert nagyon aromás, keveset kell használni belőle.
2022. szept. 26. 23:38
 5/5 anonim ***** válasza:
68%

Nyilván nem molyirtó és szappanízű az az olaj.

Természetesen extrán különleges, a levendula ízét provánszi ételekben tudnám elképzelni más fűszerekkel együtt. Rendkívül kis mennyiségre van szükség belőle, szerintem a rozmaringra nagyon hasonlít, így amibe rozmaring mehet, ki lehet próbálni levendulával.

2022. szept. 27. 10:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!