Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen alapélelmiszerektől...

Milyen alapélelmiszerektől tudnál legkönnyebben megválni hiány, vagy háború esetén?

Figyelt kérdés

Búzadara

Cukor

Ecet

Édesítőszer

Étolaj

Liszt

Rizs

Tej

Zsemlemorzsa

[link]

Mondjuk búzadara zsemlemorzsa sztem nem tartozik bele.

+

hagyma

burgonya

fűszerpaprika

Covid alatt nem volt élesztő, ami alap vagy nem nem tudom, de nem lehetett sütni élesztős tésztát, - akit zavart ez.

2022. szept. 25. 15:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

Ilyen helyzetben a sütemények sütése lenne a legkisebb problémám, szóval nem használnék cukrot, sem tejet, sem búzadarát - ezeket most is csak sütéshez szoktam. Édesítőszert sem használok, így az is kieshet. Az élesztőt sajnálnám a kenyér miatt, de akkor max sütnék tortillát meg hasonlókat amihez nem kell.

Ecet, zsemlemorzsa, fűszerpaprika nélkül is könnyen meglennék, bár ezeket most használom. A rizs/krumpli párosból ha az egyik megvan, a másikra nincs akkora szükség.

2022. szept. 25. 15:19
 2/13 anonim ***** válasza:
88%

Igazából az olaj és a liszt (feltéve, hogy otthon sütsz kenyeret) a 2 legfontosabb. A rizs nagyon praktikus a magas kalóriatartalom és a tápanyagok miatt.

De nincs, akkor nincs, akkor ki kell találni valami mást.

2022. szept. 25. 15:20
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Búzadara

Ecet

Édesítőszer

Étolaj

Zsemlemorzsa

hagyma

fűszerpaprika

Ezektől bármikor. Számomra ezek nem is alapvetőek. Sokat ezek közül nem is használok.

2022. szept. 25. 15:22
 4/13 A kérdező kommentje:
Azt hittem legtöbben a tejet említik mert hogy tejet nem isznak úgysem kell.
2022. szept. 25. 15:29
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
4. Attól függ hogy milyen tejről van szó, mert manapság már a nővénből készültet, is tejnek mondják.
2022. szept. 25. 15:33
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
*növényből
2022. szept. 25. 15:34
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Tejről és tejtermékekről nagyon nem szívesen mondanék le. Tejet használok kakaóhoz is, kávéhoz is, tejbegríz, zabkása, sütéshez, krémekhez. A sajtokat meg imádom.

Míg például ecetet nem is tartok itthon.

2022. szept. 25. 15:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Az magtej vagy növényi tej esetleg tejpótló néven fut. Sőt még a kecske juh bivalytejre is kiteszik az állat nevet, mert a tej annyira sok embernek tehén.
2022. szept. 25. 15:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
8. Értem én, de akkor is TEJNEK hívják, tehát nem szívesen mondanának le róla. Mert pl. azt teszik a reggeli kávéba.
2022. szept. 25. 15:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Tejet nem iszunk, ételbe is viszonylag keveset használunk, de tejterméket sokat eszünk és használunk főzéshez.

Legkönnyebben a rizsről mondanék le, azt elég ritkán használunk, a krumplit szeretjük.

2022. szept. 27. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!