Milyen alapélelmiszerektől tudnál legkönnyebben megválni hiány, vagy háború esetén?
Búzadara
Cukor
Ecet
Édesítőszer
Étolaj
Liszt
Rizs
Só
Tej
Zsemlemorzsa
Mondjuk búzadara zsemlemorzsa sztem nem tartozik bele.
+
hagyma
burgonya
fűszerpaprika
Covid alatt nem volt élesztő, ami alap vagy nem nem tudom, de nem lehetett sütni élesztős tésztát, - akit zavart ez.
Ilyen helyzetben a sütemények sütése lenne a legkisebb problémám, szóval nem használnék cukrot, sem tejet, sem búzadarát - ezeket most is csak sütéshez szoktam. Édesítőszert sem használok, így az is kieshet. Az élesztőt sajnálnám a kenyér miatt, de akkor max sütnék tortillát meg hasonlókat amihez nem kell.
Ecet, zsemlemorzsa, fűszerpaprika nélkül is könnyen meglennék, bár ezeket most használom. A rizs/krumpli párosból ha az egyik megvan, a másikra nincs akkora szükség.
Igazából az olaj és a liszt (feltéve, hogy otthon sütsz kenyeret) a 2 legfontosabb. A rizs nagyon praktikus a magas kalóriatartalom és a tápanyagok miatt.
De nincs, akkor nincs, akkor ki kell találni valami mást.
Búzadara
Ecet
Édesítőszer
Étolaj
Zsemlemorzsa
hagyma
fűszerpaprika
Ezektől bármikor. Számomra ezek nem is alapvetőek. Sokat ezek közül nem is használok.
Tejről és tejtermékekről nagyon nem szívesen mondanék le. Tejet használok kakaóhoz is, kávéhoz is, tejbegríz, zabkása, sütéshez, krémekhez. A sajtokat meg imádom.
Míg például ecetet nem is tartok itthon.
Tejet nem iszunk, ételbe is viszonylag keveset használunk, de tejterméket sokat eszünk és használunk főzéshez.
Legkönnyebben a rizsről mondanék le, azt elég ritkán használunk, a krumplit szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!