A boltban kapható tortillát meg kell melegíteni?
Simán is eheted, de jobb, ha kicsit megvizezed és melegíted.
(Ha szárazon melegíted, akkor szétrepedezik. 100% kukoricaliszteset pedig nagyon nem javaslom, szétesnek minden esetben.)
Azért nem tudom átmelegíteni, mert napközben venném/enném. Nem otthon.
Pl túrázás, kirándulás stb
Vagy úgy nagyon rossz íze lesz?
Meg lehet, sőt, szerintem finomabb is.
Ha a serpenyőben amit használsz, egy kis szalonnazsír van, azt felitatva mennyei.
Ha tölteléknek valami ragut teszel bele, felcsaravod mint a palacsinát, és sajtot reszelsz rá, majd megsütöd sütőben, akkor enchiladát kapsz.
Ha reszelt sajtot teszel bele, félbe hajtod, és kisütöd grillen vagy serpenyőben, azt úgy hívják, hogy quesadilla.
Tehetsz bele csirkét, darált húst is.
Ez gyerekeknek nagyon szuper étel, nem morzsál, nem nehéz összerakni és még a finnyásak is megeszik.
Ha apróbb csíkokra vágod, majd háromszögekre. Ezt olajban süsd ki, aztán még melegen tedd egy tálba, és tegyél rá fűszereket, és egy tányérral leborítva rázogasd. Ez az eredeti tortilla csipsz, melegen nagyon finom.
Sajtszószt úgy tudsz mellé készíteni, hogy a lapka sajtot mikróban lassan megmelegíted amíg megolvad, és egy kis tejszíjt keversz hozzá.
Nagy marhasagokat irsz, a kepen liszt tortilla lathato, a quesadilla pl. kizarolag kukorica tortilla lehet, se nincs felbehajtva, sem nem kizarolag reszelt sajtot tartalmaz. Az enchilada receptje pedig rohadtul mas, legalabb neznel utana. A tortilla chipset mar meg sem emlitem.
Kb akkora marhasagokat irtal, mintha azt mondanad, hogy a porkoltbol csinalhatsz rantott hus falatkakat vagy gyulai kolbaszt.
Kerdezo, megeheted igy is, de finomabb, ha megmelegited (en mondjuk csak akkor veszek buzaliszt tortillat, ha burritot akarok csinalni. Szerintem jobb ize van es egeszsegesebb is ha csak kukoricalisztbol keszult)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!