Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a dióhoz a sárgabarack...

Ha a dióhoz a sárgabarack passzol, a mogyoróhoz mi?

Figyelt kérdés

Rengeteg diós-baracklekváros recept van. Pl zserbogolyó, sacher, somlói stb. Én a mogyorót viszont jobban szeretem, abból szeretném elkészíteni a fentieket. Milyen lekvart használjak?

(Nem a földimogyoró, hanem az a fajta amiből a nutella van)

Van áfonya, meggy, eper, alma, körte, rebarbara, füge, szilva, barak, őszibarack, levendula és szeder lekvárom is befőzve. Mi passzol?

2022. szept. 19. 23:11
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Ahhoz is jó a sárgabarack, de ha nem akarod legyen meggy, az kicsit savanykás, én azt tenném.

… de valojában mindegyik megteszi.

2022. szept. 19. 23:41
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

A Sacherben nincs klasszikusan dió, a Somlóiban pedig nincs baracklekvár.

Egyébként a mogyoróhoz szerintem illik a szeder vagy szilva is.

2022. szept. 20. 00:47
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem a körte illik hozzá.
2022. szept. 20. 00:49
 4/5 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is a körte illik hozzá.
2022. szept. 20. 09:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a törökmogyoró az amire gondolsz, szerintem próbálj így keresgélni neten és a gyakoribb ízkombinációk hamar szembejönnek majd. Én leginkább a karamellát szeretem mellé, de például a linzertészta néha törökmogyorós nálam és ahhoz ribizli, szeder, meggy, ilyen savanykásabb gyümölcslekvárt szoktam használni. De szerintem a birs is passzol mellé.
2022. szept. 20. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!