A gombának van értelmezhető tápértéke?
Biztosan le leszek húzva itt a sok 100%-os komment után, ha éppen az ellenkezőjét állítom, amit ők. De én legalább meg is indokolom, miért állítom azt, amiről beszélek. A mért értékek nem véletlenül ilyen alacsonyak, még akkor sem, amikor dörzsmozsárban dörzsölővel állítják elő a mintákat. [link] Ezek az értékek úgy adódtak, hogy teljesen homogén péppé dolgozták el a mintát. A gombasejteket kitin sejtfal veszi körül, amit nem tudunk megemészteni. Ellentétben a növényi és állati sejtek sejtfalával, amit meg tudunk emészteni. Namost ami gombasejtet a feldolgozás során kettévágunk, vagy a rágás során megsértünk, annak a gombasejtnek a beltartalmához hozzáférünk. De többségében épen maradt gombasejt kitin sejtfalát sajnos nem tudjuk leemészteni róla, és a sértetlenül maradt gombasejtek belső tápanyagaihoz nem férünk hozzá.
Amúgy isteni, finom, ízletes étel - de ha izmot akarsz építeni, ne a gomba fehérje tartalmára alapozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!