Lehetséges, hogy a konyhasók nem azonos sóssággal rendelkeznek ?
Figyelt kérdés
Furcsa, hogy 1Kg liszthez mindig azonos , 1 púpozott kanál sót teszek és mostanság mindig sótlan lesz a kelt tésztám. De mintha 1-2 élelmiszert is sótlannak érzek. Vagy esetleg a sós íz érzékelésében van valami problémám ?2022. szept. 15. 12:29
1/7 anonim válasza:
Persze, a só minősége, eredete, a kristályok mérete is nagyban befolyásolja az ételben a sósságot.
2/7 anonim válasza:
Nem voltál covidos? Az is okozhat ilyen utóhatást, hogy az ízérzékelésed megváltozott.
3/7 anonim válasza:
Vannak elég nagy különbségek a sók között
4/7 anonim válasza:
A sószemek mérete hatalmas mértékben befolyásolja az adott térfogatra jutó valódi anyagtömeget.
Ezért sokkal szerencsésebb inkább tömegre mérni.
6/7 A kérdező kommentje:
Kovidom nem volt, de ezek a kristály méretek valóban mások lettek. Régebben kisebb szemű sót használtam, nem oly rég álltam át egy fix gyártó termékére, mert tisztábbnak láttam a sót, de ezek nagyobb kristályokból állnak.
2022. szept. 15. 15:08
7/7 anonim válasza:
Daráld le kávédarálón és meg van oldva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!