Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen lisztből illetve mi...

Milyen lisztből illetve mi másból lehetne a pizza tésztát keszíteni, hogy a lekevésbé legyen hizlaló?

Figyelt kérdés
Tudtok jó ötleteket?
2022. aug. 17. 07:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Karfiolpizza.
2022. aug. 17. 07:20
 2/18 anonim ***** válasza:
Szafi vagy Bake free liszt keverékek, van szénhidrátcsökkentet, gluténmentes stb.
2022. aug. 17. 07:36
 3/18 anonim ***** válasza:
74%
A pizzában nem a tészta hizlal. Vékony tésztával természetesen.
2022. aug. 17. 08:13
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A lisztek nagyrészében hasonló a kalóriatartalom, mint a simában. De például van a kókuszliszt. Hiába van abban is ugyanannyi kalória, viszont sokkal kevesebb kell belőle. Egy átlagos méretű pizzához simán elég lehet 40 gramm kókuszliszt is. Keress rá a neten konkrét receptekre, mert azért nyilván másabb, mint egy sima pizza, viszont amúgy ez se rossz ízű, de tény, hogy más, mint a sima.

De esetleg ott a joghurtos & lisztes pizzatészta verzió, ami nekem a kedvencem. Például nemrég épp csináltam ilyet, kb. 90 gramm liszt, 200 gramm joghurt. Vékony lett a pizzatészta, de nagyon finom. Ez is jó "kalóriaspórolós" recept. Recept: [link]

2022. aug. 17. 08:14
 5/18 A kérdező kommentje:
4 ikyen lisztet hol kapok vagy hogy talalom meg?
2022. aug. 17. 08:22
 6/18 A kérdező kommentje:
Ilyen
2022. aug. 17. 08:23
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

#4-es vagyok.

Az Ecofamily az például jó bolt ilyen szempontból, kókuszliszt, zöldbanán liszt, Szafi lisztkeverékek, Dia-wellness szénhidrátcsökkentett liszt.. van ott minden. Viszont ha nincs Ecofamily, akkor szerencsére a kókuszliszt az viszonylag elterjedt, szóval Tesco, Spar, esetleg nálunk a Herbáriában is lehet kapni, illetve van olyan patika, ahol szintén lehet. Szóval kókuszlisztet azért a nagyobb boltokban lehet kapni. De amúgy ha a sima pizzához hasonló állagra, ízélményre vágysz, akkor szerintem a joghurtos & lisztes verzió lehet jobban befog jönni. A kókuszlisztes is finom, de tény, hogy másabb, ezt kár is tagadni. Meg a joghurtos verziónál is puhább a pizzatészta. De nekem pl. a kókuszlisztes és a joghurtos verzió is bejött, de ez ízlés kérdése, ha van rá lehetősége az embernek, érdemes próbálkozni.

2022. aug. 17. 08:48
 8/18 A kérdező kommentje:

Tehát összekeverek 50g kokusz lisztet görög joghurttal es kiöntöm egy sűtő papirra?

Rakok rá mindent amit akarok és megy a sütőbe?

2022. aug. 17. 09:20
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem lesz az nagyon folyós? Hogy marad az egyben?
2022. aug. 17. 09:20
 10/18 anonim ***** válasza:
77%

A kókuszliszt egy katasztrófa, draga, a kalória is sok benne és semmit nem tart egyben.

Kérdező, csináld teljes kiőrlésű lisztből. A kalóriatartalom ugyanannyi, de mivel sok benne a rost, sokkal tovább jollaksz, mint a fehér lisztes verziótól

2022. aug. 17. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!