Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért raknak majdnem mindenbe...

Miért raknak majdnem mindenbe guargumit vagy xantángumit?

Figyelt kérdés

Sziasztok,


tudatos vásárlóként mindig megnézem az élelmiszerek összetevőit és szinte mindenben ott van a guargumi vagy a xantán, mint sűrítőanyag. Erre miért van szükség? Olyan élelmiszerekben is benne van, amibe teljesen felesleges. Nem értem, hogy ezek miért kellenek mindenbe? Kérlek akkor írj, ha tényleg tudod a választ. Összeesküvés elméletek nem érdekelnek. Köszönöm előre is! :)



2022. aug. 15. 09:23
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Mert attól, hogy te azt hiszed felesleges, anélkül szétesik a krém. Minimális mennyiségben kell némely receptünkben, próbáltuk anélkül, szétesik és jönnek a hozzáf hasonló fogyasztók reklamálni. Jah, meg mert teljesen természetes anyag és semmi egészségtelen nincs benne, csak idegen hangzású a neve és a laikus azt gondolja, hogy attól máris egészségtelen is.
2022. aug. 15. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy egészségtelen, nem kell egyből ezzel jönni, képzeld, utána olvastam. Pusztán érdekel, hogy miért kell pl. az üdítőkbe. Szétesik a folyadék? Pl. fanta:


Víz, Fruktózglükózszirup, Narancslé koncentrátumból (5%), Szén-dioxid, Étkezési sav: citromsav és almasav, Savanyúságot szabályozó anyag: nátrium-glükonát, Természetes aromák, Édesítőszerek: nátrium-ciklamát és nátrium-szacharin, Antioxidáns: aszkorbinsav, Stabilizátor: guargumi, Színezék: béta-karotin


stabilizátor: guargumi. Miért kell? Mit stabilizál? Ez most csak egy példa.

2022. aug. 15. 09:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Üdítőgyártásban nem vagyok otthon, ott is biztos megvan a szerepe, gondolom hogy legyen annyira híg, mi majonézbe, öntetekbe használjuk
2022. aug. 15. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Állagot javít. Teltebbnek, sűrűbbnek érzed tőle az élelmiszert. Azt gondolod ez biztos a benne lévő sok gyümölcstől van, és nagyobb minőségűnek gondolod az adott élelmiszert, mint amilyen. Magyarul segít a szarból várat építeni az élelmiszeriparban. Félni nem kell tőle, egészségre nem ártalmas. Finom lesz tőle az, ami egyébként nem az.
2022. aug. 15. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!