Miért raknak majdnem mindenbe guargumit vagy xantángumit?
Sziasztok,
tudatos vásárlóként mindig megnézem az élelmiszerek összetevőit és szinte mindenben ott van a guargumi vagy a xantán, mint sűrítőanyag. Erre miért van szükség? Olyan élelmiszerekben is benne van, amibe teljesen felesleges. Nem értem, hogy ezek miért kellenek mindenbe? Kérlek akkor írj, ha tényleg tudod a választ. Összeesküvés elméletek nem érdekelnek. Köszönöm előre is! :)
Nem mondtam, hogy egészségtelen, nem kell egyből ezzel jönni, képzeld, utána olvastam. Pusztán érdekel, hogy miért kell pl. az üdítőkbe. Szétesik a folyadék? Pl. fanta:
Víz, Fruktózglükózszirup, Narancslé koncentrátumból (5%), Szén-dioxid, Étkezési sav: citromsav és almasav, Savanyúságot szabályozó anyag: nátrium-glükonát, Természetes aromák, Édesítőszerek: nátrium-ciklamát és nátrium-szacharin, Antioxidáns: aszkorbinsav, Stabilizátor: guargumi, Színezék: béta-karotin
stabilizátor: guargumi. Miért kell? Mit stabilizál? Ez most csak egy példa.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!