Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az mekkora probléma, hogyha...

Az mekkora probléma, hogyha nem annyi húst eszek, mint amennyit kéne?

Figyelt kérdés
Kamasz éveimben járok, édesanyám átállt két éve egy olyan étkezésfajtára, amiben csak zöldségeket, gyümölcsöket esznek. És most 1 éve én majdnem teljesen elhagytam a húst, hetente maximum 2x eszek, akkor is keveset. (Pl.: fél fasírt, egy szelet sonka, fél szelet rántott hús...) Mondjuk én még a tejtermékeket nem hagytam el. És furcsa, hogy az osztálytársaim naponta megesznek minden étkezésnél egy halom húst, és undorodom, mikor látom a menzán, hogy mennyi húst esznek. Ez normális? Nem lesz attól később bajom hogy majdnem teljesen elhagytam most a húst?

2022. aug. 12. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem lesz bajod, ha elhagyod a húst. De figyelj arra, hogy a megfelelő mennyiségű fehérjebevitel azért meglegyen. Bab, lencse, tofu, tejtermékek, stb. Pláne, ha még kamasz (így fejlődésben lévő) vagy.
2022. aug. 12. 16:21
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Az első által írtak mellett a tojás is opció. Figyelj a B12 vitaminra, vasra.
2022. aug. 12. 16:23
 3/6 anonim ***** válasza:
20%
Én semmit csak tetet húst mézet azért megeszem de semmi húst még halat sem és egész jól vagyok.
2022. aug. 12. 16:24
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
"Kéne"? Semennyit nem "kéne", ha szereted akkor eszed, ha nem szereted akkor nem eszed.
2022. aug. 12. 16:44
 5/6 anonim ***** válasza:
87%
Semennyit nem kéne, nem kötelező; sőt, egészségügyi és környezetvédelmi szempontból egyaránt erősen ajánlott minimálisra szorítani a húsfogyasztást. A szervezetünknek nem konkrét ételekre, hanem bizonyos tápanyagokra van szüksége. Ízlés kérdése, hogy ezeket milyen forrásból visszük be.
2022. aug. 12. 18:44
 6/6 anonim ***** válasza:
91%
Évek óta nem ettem húst, semmi bajom.
2022. aug. 14. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!