Csongika97 kérdése:
Hogyan tartósítják hőkezeléssel (pasztörizálással) a műanyag tasakos savanyúságokat?
Figyelt kérdés
A minap vásároltam egy tasak csalamádét és 2éves szavatossági ideje volt, azt írta rajta hogy hőkezeléssel tartósítva, tartósítószer mentes.
A konkrét művelet érdekelne...vagy csak átverés?
2022. aug. 10. 21:25
1/2 anonim válasza:
A konkrét művelet azt jelenti, hogy az élelmiszert egy adott hőfokra melegítik, egy adott ideig azon a hőfokon tartják, majd lehűtik. A magas hőmérsékleten elpusztulnak azok a baktériumok, amik miatt "megromlana" az adott élelmiszer. A hőmérsékletet illetve az időt az adott élelmiszertől függően rögzítik a szabványok.
Egyáltalán nem átverés, pl. az UHT tej is attól áll el sokáig, hogy nagyon magas hőmérsékleten hőkezelik (Ultra High Temperature, ha jól emlékszem 140 fok, de ebben nem vagyok biztos).
2/2 anonim válasza:
Ugyanúgy, mint a befőttet. A hőkezeléstől elpusztulnak a kórokozók, utána légmentesen lezárva eláll sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!