Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan tartósítják hőkezelésse...

Csongika97 kérdése:

Hogyan tartósítják hőkezeléssel (pasztörizálással) a műanyag tasakos savanyúságokat?

Figyelt kérdés

A minap vásároltam egy tasak csalamádét és 2éves szavatossági ideje volt, azt írta rajta hogy hőkezeléssel tartósítva, tartósítószer mentes.

A konkrét művelet érdekelne...vagy csak átverés?



2022. aug. 10. 21:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A konkrét művelet azt jelenti, hogy az élelmiszert egy adott hőfokra melegítik, egy adott ideig azon a hőfokon tartják, majd lehűtik. A magas hőmérsékleten elpusztulnak azok a baktériumok, amik miatt "megromlana" az adott élelmiszer. A hőmérsékletet illetve az időt az adott élelmiszertől függően rögzítik a szabványok.


Egyáltalán nem átverés, pl. az UHT tej is attól áll el sokáig, hogy nagyon magas hőmérsékleten hőkezelik (Ultra High Temperature, ha jól emlékszem 140 fok, de ebben nem vagyok biztos).

2022. aug. 10. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanúgy, mint a befőttet. A hőkezeléstől elpusztulnak a kórokozók, utána légmentesen lezárva eláll sokáig.
2022. aug. 10. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!