Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől más, mitől jobb a...

Mitől más, mitől jobb a parajdi só?

Figyelt kérdés
Vannak szakácsok meg vannak szakácskönyvek is amik kiemelik hogy Parajdi sóval sóznak, ennek a sónak más íze van vagy mitől jobb?
2022. aug. 5. 21:56
 1/4 grafno ***** válasza:
Angolban meg "mindenhol" kóser sot írnak. Ugyanaz.
2022. aug. 5. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
63%

Attól függ, mihez viszonyítjuk.

A vákuumsóhoz képest nagyon jó.

Más kősókhoz képest nem feltétlenül jobb. De az meglehetősen ritka, hogy valaki bányászott sókat hasonlítson össze. Ezért a parajdit bizalmi alapon választják, mert sokak szerint jó.

2022. aug. 5. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
51%
Majdnem 100% a NaCl tartalma. Sok egyéb sónak magas a KCl aránya és ettől kicsit kesernyésebb az íze.
2022. aug. 5. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem vettem észre különbséget ízben.


Viszont, a sima finomított asztali sóhoz képest rengeteg nyomelemet tartalmaz, mert nincs kivonva belőle, mint az átlagos bolti fehér sóból.

2022. aug. 6. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!