Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a zab nem tartalmaz cukrot,...

Ha a zab nem tartalmaz cukrot, akkor a zabszirup ami zabból készül hogyan tartalmazhat?

Figyelt kérdés
2022. jún. 25. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
97%
A zab keményítöt tartalmaz, a keményítöböl meg lehet cukrot készíteni
2022. jún. 25. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
17%
Adnak hozzá.
2022. jún. 25. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
94%

A szénhidrátokról olvasd el ezt, és rájössz, hogy hol van a cukor "elásva". És nyilván nem csak a zabra értendő, hanem bármilyen gabonafélére, zöldségre, gyümölcsre.

[link]

2022. jún. 25. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor ha jól ételmezem, a poliszacharidok olyan szénhidrátok, amik nem cukrok és amikből lehet cukrot előállítani. Vagy melyek azok a szénhidrátok, amik nem cukrok? Számomra nem nagyon derült ki.
2022. jún. 26. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a búzát vízben főzöd, az is édes lesz. Keményítőből könnyű cukrot csinálni, hidrolízissel. Ehhez pl. olyan enzim kell hozzá, ami épp van is a búzában. Pl itt egy labor jegyzet, ahol krumplit használnak keményítőforrásként. " A gyakorlatot 5 főből álló csoport végzi el 2 x 6 óra alatt. A gyakorlat során burgonyából keményítőt nyerünk ki, malátából pedig extrakcióval malátakivonatot készítünk. A keményítőt a malátakivonattal elcukrosítjuk, a cukrosított cefrét szeszes erjesztésnek vetjük alá, majd a keletkezett etil-alkoholt desztillációval kinyerjük, mennyiségét meghatározzuk. Elvégezzük a malátakivonattal történt

cukrosítás során kapott redukálócukor meghatározását Bertrand-szerint, valamint a malátakivonat enzimaktivitásának vizsgálatát az enzimkoncentráció és a hőmérséklet függvényében. Megvizsgáljuk továbbá az amiloglükozidás enzimaktivitását a pH függvényében. A gyakorlat ennek megfelelően a következő részfeladatokból áll:

1. Keményítő kinyerése burgonyából

2. A kinyert, ill. a cukrosításhoz felhasznált keményítő nedvességtartalmának meghatározása

3. Malátakivonat készítése

4. Burgonyakeményítő cukrosítása malátakivonattal

...

2022. júl. 8. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!