Ha a zab nem tartalmaz cukrot, akkor a zabszirup ami zabból készül hogyan tartalmazhat?
A szénhidrátokról olvasd el ezt, és rájössz, hogy hol van a cukor "elásva". És nyilván nem csak a zabra értendő, hanem bármilyen gabonafélére, zöldségre, gyümölcsre.
Ha a búzát vízben főzöd, az is édes lesz. Keményítőből könnyű cukrot csinálni, hidrolízissel. Ehhez pl. olyan enzim kell hozzá, ami épp van is a búzában. Pl itt egy labor jegyzet, ahol krumplit használnak keményítőforrásként. " A gyakorlatot 5 főből álló csoport végzi el 2 x 6 óra alatt. A gyakorlat során burgonyából keményítőt nyerünk ki, malátából pedig extrakcióval malátakivonatot készítünk. A keményítőt a malátakivonattal elcukrosítjuk, a cukrosított cefrét szeszes erjesztésnek vetjük alá, majd a keletkezett etil-alkoholt desztillációval kinyerjük, mennyiségét meghatározzuk. Elvégezzük a malátakivonattal történt
cukrosítás során kapott redukálócukor meghatározását Bertrand-szerint, valamint a malátakivonat enzimaktivitásának vizsgálatát az enzimkoncentráció és a hőmérséklet függvényében. Megvizsgáljuk továbbá az amiloglükozidás enzimaktivitását a pH függvényében. A gyakorlat ennek megfelelően a következő részfeladatokból áll:
1. Keményítő kinyerése burgonyából
2. A kinyert, ill. a cukrosításhoz felhasznált keményítő nedvességtartalmának meghatározása
3. Malátakivonat készítése
4. Burgonyakeményítő cukrosítása malátakivonattal
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!