Mi a kedvenc felvágottatok?
10. Ezek nem felvágottak.
Nekem egy sincs. Stegénység okán Zalát vagy Olaszt ki szoktam rántani, de hidegen egyáltalán nem fogyasztom.
Párizsi, majdnem mindegyik.
Paprikás szalámi.
14. https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek..
A szalámi "szárazárú". Darált színhús+szalonna+fűszerek alkotják.Hőkezelve nincs, tartósságát a füstölés és a szárításnak köszönheti. Hosszabb ideig eltartható.
"A felvágottak szinte hasonló összetételűek, de több adalékot, olcsóbb húsrészeket, egyéb adalékokat is tartalmaznak. Szinte kivétel nélkül hőkezeltek,a füstölést is ízesítő anyagok helyettesítik mégis korlátozott az eltarthatósági idejük."
Régen a Sparban volt a Laxemburger parizer, azt imádtam.
Amúgy:
- Kométa kemencés csirkemell sonka
- Pick csípős paprikás Rákóczi szalámi
- Zimbo viaszos borjúmájas
- Nádudvari májas
- meg van egy ilyen Kinga formázott pulyka - azt is imádom
"A szalámi "szárazárú"."
Igen, és? Ez nem zárja ki, hogy felvágott legyen, mint láthattad, hogy a magyar nyelvben mit jelent ez a szó.
"A felvágottak szinte hasonló összetételűek, de több adalékot, olcsóbb húsrészeket, egyéb adalékokat is tartalmaznak. Szinte kivétel nélkül hőkezeltek,a füstölést is ízesítő anyagok helyettesítik mégis korlátozott az eltarthatósági idejük."
Úgy látom a felvágott után a szinte szó értelmezésével is meggyűlik a bajod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!