Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyibe kerül egy hónapban...

Mennyibe kerül egy hónapban az étel/ital?

Figyelt kérdés

Nemsokára elköltözöm itthonról egy albérletbe Budapesten, egyedül. Aránylag egészgéges ételeket szeretnék majd enni.

Nektek mennyiből jön ki a kaja/pia egy hónapra? (Egy 180cm 65kg-os srác vagyok)

2022. jún. 23. 05:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
10-es, pedig mi ketten kb. 80-at költünk kajára, és nem vizes kenyeret eszünk, azért ne ess már túlzásba.
2022. jún. 23. 11:42
 12/23 anonim ***** válasza:
57%

A 10-es csak veszekedni akar, nem érdemes foglalkozni vele!

Nekünk a párommal most is belefér fejenként 40-ezerbe a kaja, és NEM, nem tésztát eszünk meg krumplit, hanem igen sokféle, egészséges ételt.

2022. jún. 23. 13:47
 13/23 anonim ***** válasza:
83%
Ki lehet jönni, de tény, hogy kell hozzá tudatos vásárlás, extra odafigyelés; kész/félkész kaja, előre szeletelt cuccok nem játszanak. Bolti nasi és üdítő sem igazán.
2022. jún. 23. 14:15
 14/23 anonim ***** válasza:
Kb 60 ezer/fő. De lehet 50 is elég. 150-160e megy el úgy, hogy hárman vagyunk+a bátyám aki nem velünk él de hétvégén itthon van néha, és van hogy küldünk neki ételt. 2 felnőtt+egy tini
2022. jún. 23. 16:20
 15/23 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó vagyok. De ez úgy, hogy kertesházban lakunk és uborkát paradicsomot cukkinit zöldbabot répát és néhány zöldséget megtermelünk magunknak
2022. jún. 23. 16:21
 16/23 anonim ***** válasza:
21%

Akik ilyen 40-50-60-akat irnak hazudnak.

Vagy ugye kiderül, hogy közben komplett veteményes van otthon, meg 12 tyúk, meg 2 tehén...

2022. jún. 23. 16:33
 17/23 anonim ***** válasza:
90%

#16, vagy megnézik, hogy pl. hol mi akciós, nem minden nap akarnak húst enni hússal, és ha esznek is, megelégszenek egy db csirkecombbal, és nem ragaszkodnak a fél grillcsirkéhez :)

Én pl. évtizedek óta nem vásárolok se felvágottat, se kakaós/csokis tejet, se tejdesszertet/chipszet/rágót/sört/ízesített vizet, stb, és megvagyok.

Természetesen ismerek olyan embert, akinek csak a vacsorája 6000 Ft, mert megveszi azt, amit csak melegíteni kell, és befigyel mellé a nasi, a sör, a mittudoménmi.

2022. jún. 23. 16:52
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyban függ attól, hogy mit és mennyire tudsz főzni/sütni.

Én két napra szoktam főzni vacsorát, ez általában 0,5 kg hús és egy adag rizs/bulgur/tészta/kuszkusz (20 dkg), ez kb 1000-2500 Ft, a csirke például kétszer annyi mint a pulyka, de heti átlag 8e mondjuk. Tejből mondjuk fogy 2l hetente (500 Ft), gyümölcsből 1-2 kg (1000-1500 Ft) - itt is hogy idény gyümölcs, narancs, banán, az eper például horror áron van. Mellé jön a tojás, kenyér (ezt itthon sütöm, kb heti 1,5 kg), zabkása, sajt, meg a drágább alap dolgok (olívaolaj, vaj pl), szóval heti 5e nagyon max, nem volt még olyan, hogy minden egyszerre fogyjon el.

Chipset, üdítőt nem veszek, itthon csinálok jegesteát vagy limonádét, max sütők valami édeset/sósat.

De mondjuk ilyen átlag nassolós dolgok (kávé, fagylalt), legyen heti 1500.

Szóval azt mondom, hogy egy főre olyan 70-80e a reális, inkább 80e, ha veszel mondjuk csokit, joghurtot, néha rendelsz, veszel egy üveg bort, sörözöl a haverokkal. Ez lehet olcsóbb (3-4 napig ugyanaz a pörkölt/rakottas) vagy drágább, de szerintem ez kb jó kiindulási alapnak, közepesen egészséges és változatos étkezéshez.

Az elején úgyis több lesz, konkrétan meg kell venned mindent, ami akár egy évre is elég lesz (olaj, fűszerek, szószok, rosszabb esetben az edények is).

Érdemes akciókat nézni, letölteni appokat (Penny, Lidl, Tesco), közepesen tudatosan tervezni, hogy ne romoljon rád semmi. Ami még sokat fog, ha van fagyasztó és a húst nem kell napi adagokban venni pl.

2022. jún. 23. 17:46
 19/23 anonim ***** válasza:
A Főzelékfalókat ajánlom, egészséges ételeket lehet itt kapni, és olcsók is.
2022. jún. 24. 11:03
 20/23 A kérdező kommentje:
Főzni nem nagyon tervezek, max egyszerűbb/félkész ételeket.
2022. jún. 24. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!