Piros banánnak nevezett valamit vettem a SPAR-ban, más meg tudta enni?
Ilyen:
Már meghámozni sem bírtam, mert a piros (barna) külső alatt teljesen zöld volt a héja, el sem vált. A húsa bár fehér, de teljesen értelnek, kemény, és keserű volt.
Ennek ilyennek kell lenni, vagy simán értelnet kapta. Jó drága volt, de ez így ehetetlen, kukába való...
Ha többet is vettél, akkor ne dobd ki őket, egyszerűen hagyd érni. Én már sárgával is jártam úgy, hogy éretlen volt, kőkemény, fanyar és keserű.
De jó pár nap alatt megérett magától.
A cikk szerint a piros krémesebb mint a sárga. Tehát ez azt jelenti hogy amit vettél, azzal annyi a baj hogy még érnie kell.
Ezt nem lehet nyersen enni, meg kell főzni!
A piros banán = főzőbanán!
Nem kell a piros banánt megfőzni, hanem állni kell hagyni, hogy beérjen.
Én is vettem 3 db-ot a sparban, mert nagyon megtetszett, az első pont olyan volt, mint a kérdező leírta: fanyar, kemény, késsel kellett hámozni mert nem jött le a héja...
A másik kettők hagytam állni kb. 5-6 napig. Akkor már rendesen hámozható volt, megpuhult és édes is lett.
Nekem annyira nem ízlett. Tény, hogy édesebb, mint a hagyományos banán, viszont nincs banáníze, vagy alig van. Mint egy édes pépes.... valami, de nem banán. Nem fogok többet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!