Megéri a sokszorosát fizetni a házi élelmiszerekért?
A báratom kizárólag azt hajlandó megenni amit kis gazdaságokban állítanak elő, bolti termékekből max csokit eszik. Tojás, kecsketej, méz,hús,zöldség,gyümölcs stb, mindent a faluból vesz, ráadásul meglehetősen drágán. Értem én,hogy fontos az egészség, de mi bizonyítja,hogy ezek valóban egészséges alapanyagok? A bolti dolgokról legalább tudjuk,hogy bevizsgált, biztos forrásból származnak, de azt honnan tudhatnánk, hogy Piroska néni nem a 3hónapos szalmonellás tojást adja el nekünk? Vagy hogy a kecsketejbe nem került fejés közben szőr vagy egyéb piszok? Naés,hogy a levágott csirke/disznó egészséges volt-e?
A növényekről elhiszem,hogy valóban jobb mint a teszkós, de a többit szemfényvesztésnek tartom, amiért ráadásul többet is fizetünk.
Kétélű a dolog.
Zöldség gyümölcs jobb lenne, viszont nem fog mutatni permetezési naplót. Húsok, tejtermék háztól, szintén jobb, de az is lutri.
Ültess otthon egy koktélparadicsomot cserépben. Már az is sokkal finomabb lesz mint amit a boltban kapsz.
Permetezési napló meg talán azért sincs, mert permetezve sincs.
"Én őszintén nem érzek ízbeli különbséget a bolti és a házi tojás között, akkor miért fizessünk többet egy kétes származású termékért"
Mondtam egy másik okot, pl. mert a magyar kisember támogatod vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!