Eszel vajat?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 23. 17:14
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
71%

Nem, nem kell lemondani róla, meg sok másról sem, ha kicsit ésszerüsíted a fogyasztást.

Csak hetente-két hetente menj bevásárolni listával - ehhez elöre jó megtervezni a heti étrendet -, semmiféle élelmiszert ne dobj ki - ehhez megfelelö adagokat kell készíteni, a maradékot átalakítani vagy ha több,akkor adagonként lefagyasztani, így akár egyharmadával kevesebb a költség.

Meg lehetöleg nyers alapélelmiszereket kellene vásárolni és otthon elkészíteni, a félkész meg kész termékek (a fagyasztottak is) aránytalanul drágábbak, mint az otthon készítettek, ugyanez érvényes a rendelésekre is, ez az, ami rengeteget elvisz a kajapénzböl.

Emellett ha kevesebb húst esztek - heti kétszer böven elég lenne mindenkinek és fejenként max 150-200 gramm egy evésre -, több idényzöldséget, akkor akár felezödik is a kiadás.

Ilyen módon böven jut vajra is margarin helyett, szóval csak ésszerüen kell szervezni az egészet.

2022. ápr. 24. 16:00
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Oké, jókat írsz, de feltételezel egy olyan költekezést, ami valószínűleg nincs ott.

Honnan tudod, hogy a kérdező dob ki ételt egyáltalán? Miből gondolod, hogy megveszi a mirelit ételt? Miből gondolod hogy eszik húst akár csak heti kétszer is?

Mármint szerintem aki már a vajról is le kell hogy mondjon, az nem veszi a halrudacskát sem.

2022. ápr. 24. 16:20
 23/32 anonim ***** válasza:
80%

22-es: légy szíves, ne légy ennyire agresszív, nem veszekedni akarok.

Természetesen nem tudom, hogy a kérdezö mit eszik vagy mit sem, de a legtöbb általam ismert ember Magyarországon rengeteg mindent kidob, sok olyasmit vesz, ami fölöslegesen drága.

Amit írtam, nem konkrétan a kérdezönek címeztem igazánból, hanem általános javaslatként írtam, mert biztos van itt olyan valaki, akinek segít beosztani a kajapénzt.

Mellesleg a legtöbben, akik vajat vesznek, azok még általában tudnak valamit racionalizálni - persze ez sem érvényes mindenkire.

2022. ápr. 24. 16:41
 24/32 anonim ***** válasza:
84%

Nem szándékoztam agresszív lenni, sajnálom ha annak sikerült a válaszom.

Egyszerűen felzaklat az, amikor az emberek jó szándékkal, de ignoránsan javasolnak dolgokat a szegényebb társaiknak.

Ez olyan, mintha valaki panaszkodna, hogy nincs miből kifizetni az albérletet, erre a GAZDAGSZEMÉLY teljesen jó szándékkal közli, hogy "Hát akkor idén ne menj síelni." Jó szándékkal jön ez a tanács, de csak ront a helyzeten.

Sajnos túl jól tudom azt, hogy milyen a nincs, milyen az amikor az ember csak vágyik arra hogy heti kétszer egyen egy szelet húst, meg csak egyetlen paradicsomot had egyen január hónapban, vagy csak egy hétvégére legyen igazán meleg a házban télen.

2022. ápr. 24. 16:55
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

24-es: elnézést, lehet, hogy én értettem félre a hangnemedet, nem akartalak megbántani.

Tudom, hogy van sok ember, akinek a javaslataim már fölöslegesek, de rengeteg olyat olvasok itt is meg tapasztalok a valóságban is, mint ami itt volt pár napja kérdés, hogy a kaján kellene spórolnia, de nem tud, mert kettejüknek a napi másfél KILÓ csirkemell szükséges ahhoz, hogy ne éhezzenek. Vagy amikor megmarad egy csomó húsos étel, és azt mondjk, dobja a kukába vagy jobb esetben adja a kutyának, másnap már nem esznek meg semmit.

Szóval elnézést töled is, meg akiket esetleg egyébként érint a dolog, tényleg nem akartam senkit megbántani!

2022. ápr. 24. 17:49
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is olvastam azt a kérdést tegnap, el se akartam hinni, hogy ilyen van :)

2022. ápr. 24. 18:00
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek 11-essel, inkább eszem tudatosabban vagy kevesebbet, de igyekszem normális ételeket enni. Szóval igen, vajat veszünk, margarint nem.
2022. ápr. 24. 21:26
 28/32 A kérdező kommentje:

Ah,köszönöm a válaszokat.

Nem erre,meg nem így gondoltam,van pénzünk szerencsére,főzök,stb,eddig 40000ft-ból teljesen jól kijött az élelmiszervásárlás.

Inkább arra gondoltam,aránytalanul drága,ahhoz képest,hogy "csak" VAJ.

Ezért merült fel a kérdés,esetleg más is elgondolkodott-e azon,hogy margarint használjon helyette?

2022. ápr. 25. 06:07
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

A vaj természetes élelmiszer, a margarin meg vegyszerekkel elöállított mütermék, mindig marad benne elég sok a vegyszerekböl, még a "tisztítás" után is.

A "csak" VAJ kategóriákkal egészségesebb, mint bármilyen margarin, meg az íze/állaga is kategóriákkal jobb.

2022. ápr. 25. 08:08
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezö: az igaz, hogy az csak vaj, de éppen ez az elönye meg ezért jobb ízben, állagban, és ezért sokkal egészségesebb.

Ez kb olyan, mintha nem vennél többé húst, mert az "csak hús", hanem helyette vegán mühúsosokat vagy szójaszeleteket, mert az olcsóbb.

2022. ápr. 25. 08:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!