Van még rajtam kívül valaki aki ódzkodik a medvehagymát megenni?
Nem azért mert hagymás illatú, mert a hagymát, fokhagymát nagyon szeretem.
Mi az oka ha nem akarod megenni?
Nagyon amatőrnek kell lenni, hogy összekeverd a kettőt..
A gyöngyvirág eleve nem hagymaillatú, másféle a szára, és a levél is sokkal vastagabb.
8-as Akkor te vagy bogaras.
Én fűszerként használom, rántottába, rízsbe, rakott krumpliba, húsos raguba, tészta szószba stb.
#11
Akkor másképl fogalmazok: számomra megközelíthető, normális helyen soha életemben nem láttam még.
Nincs a közelemben piac.
"Úgy gondolom, hogy aki nem tudja megkülönböztetni a gyöngyvirágtól, annak fenntartásai vannak a fogyasztásával kapcsolatban."
Igen, nekem pl. ez az oka. Aztán a férjem telepített a kertbe is (medvehagymát), de én még ezt sem eszem, olyan ellenérzés van bennem.
"Igen, nekem pl. ez az oka. Aztán a férjem telepített a kertbe is (medvehagymát), de én még ezt sem eszem, olyan ellenérzés van bennem."
Nincs ezzel semmi gond, elég sokan vannak így. Egy ismerősöm az erdőn/mezőn szedett gombát semmi pénzért meg nem enné, még akkor sem, ha a szakértő azt mondja rá, hogy finom ehető :)
A medvehagymában inkább csak az az érdekes, hogy ilyenkor hatalmas mennyiségben fordul elő, aztán virágzás után leszáradnak a levelei és eltűnik egy teljes évre.
Az íze szerintem nem akkora durranás, de azért egy sűrű ártéri erdőbe való kirándulás és közben néhány marék medvehagyma szedése nem rossz program egy hétvégére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!