3 napig hűtőben/szatyorban tárolt bolti húsvéti sonka (9000 ft értékben) ma reggelre felületes, foltos fehér penésszel lett tarkított. Ehető?
Figyelt kérdés
Már így utólag tudom, hogy nem szabadott volna így tárolni...
Itt ott fehér pöttyös a penész, pár esetben "hálós" jellegű.
2022. ápr. 16. 08:09
1/13 anonim válasza:
Megpróbálhatod alaposan lemosni, megfözni, de én nem szivesen ennék belöle.
2/13 anonim válasza:
Az szépen megpenészedett, én nem ennék belőle. Attól hogy csak a felületén látod, az beleeszi magát a sonka belsejébe is. Csúnya ételmérgezést is okozhat. Felakasztva szatyor nélkül kellett volna tárolni, vagy teraszon kint.
3/13 anonim válasza:
Nem enném meg.
Egyébként ehhez mi köze az árnak?
5/13 anonim válasza:
3-as: gondolom, a kérdezönek ez sok pénz ok nélkül kidobni.
De ebben az esetben VAN OK rá!
6/13 anonim válasza:
Amilyen árak vannak, ez igenis nagy érvágás szerintem 9 ezer Forint megy a sárba, én megértem a kérdezőt. Én sem örülnék neki...
7/13 anonim válasza:
Gondolom, nedves, párás volt a szatyor. Ki kellett volna venni belőle. Én így nem enném meg.
9/13 anonim válasza:
Lemosod, megfőzöd és megeszitek.
A házi kolbász, házi sonka, a bolti téliszalámi is penészes a külsején.
A füstölt áru nem élesztős, vagy kovászos kenyér, hogy a belseje is penészes legyen!
Minden esetre Kérdező, mielőtt kidobnád, szólj és megyünk érte!
10/13 anonim válasza:
Töröld le és főzd meg! Kutyabajotok nem lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!