Vakáció során a megfelelő protein-bevitelt mivel éred el?
Sajnos sokszor az elérhető opciók nagyrészt csak szénhidrát-alapúak.
Protein szelet ilyenkor megoldás lehet arra, hogy ne érezzem magam gyakran éhesnek? (Főleg ha mozgalmas a kirándulás)
A protein szeletek erre tökéletesek. De ha mozgalmas a kirándulás, és fizikailag megterhelő, mehet nyugodtan a szénhidrát is ezerrel. Egy egész napos kirándulással a BMR-en felül simán el lehet égetni 3-4000 kcalt.
Én ilyenkor viszek pár szendvicset (ha nincs lehetőség beülni valahova). Zsemle (korpás, vagy magvas, vagy tk, ilyesmi), füstölt sonka, füstölt sajt, paprika. Ezek a meleget is viszonylag jól bírják, erdőben főleg.
Meg teszek mellé 1-2 almát, és müzliszeletet.
Csak én vagyok az, aki vakáció során kicsit pont leszarom? :D
Egyébként edzek, futok, sportolok, mert imádom, és figyelek a makrókra, de nálam a nyaralás, többnapos kirándulás arról szól, hogy elengedjem magam, hiszen úgyis minden borul, akkor meg?
Az a 5-6 nap semmit nem számít, viszont cserébe élvezem a napokat, és nem azon pörgök, hogy úristen, ma nem ettem meg az gramm fehérjémet. :)
Légyszi csak olyan válaszoljon, aki odafigyel erre nyaraláskor. Mivel nekem ez volt a kérdésem és nem más. Szóval igyekezzünk a feltett kérdésre válaszolni, ha megoldható.
Köszönöm.
"Sajnos sokszor az elérhető opciók nagyrészt csak szénhidrát-alapúak."
Kérdés, hogy mit értesz nyaralás alatt. Ha túrázást, sátorozást, akkor az eddigi válaszok jók, de ha sima külföldi üdülést, akkor ne legyél már annyira tehetetlen bénaság, hogy csak azért, mert külföldön vagy képtelen legyél felkutatni azokat az élelmiszereket, amiket itthon is :D
Ennyire azért nem egyszerű a történet, mert laktóz-érzékeny vagyok és itthon is nagyon meg kell válogatnom mit eszek.
Külföldön végképp nem hiányzik egy random hasmenés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!