Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mire használjátok a tejfölt?

Mire használjátok a tejfölt?

Figyelt kérdés
Én rakott ételek tetejére, pörkölthöz, túrógombóchoz.
2022. márc. 15. 13:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%

Megesszük! 😂😂😂

Pl. túróspalacsintába a túrót azzal lágyitom.

2022. márc. 15. 13:31
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
Leégésre is jó, már nem anyagira, arra kevésbé.
2022. márc. 15. 13:41
 3/11 anonim ***** válasza:
97%
Kenyérre kenve újhagymával, bab/káposzta/ragu stb. levesekbe, tökfőzelékbe, sajtos-telfölös/túrós tésztához, pogácsa tésztába stb.
2022. márc. 15. 13:47
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Tejföl alapú szószok és tésztafeltétek. Tejfölös habarás levesbe és főzelékbe. Bundás kenyérre.

Pizzaalap.

Kelttésztába.

2022. márc. 15. 13:59
 5/11 anonim ***** válasza:
97%
Töltött káposztára, salátába, csak úgy kenyérrel, rakott dolgokra...meg néha csak úgy megvesszük, hogy megromoljon a hűtőben...
2022. márc. 15. 14:15
 6/11 anonim ***** válasza:
97%

Mindenre is kb... :)

Szendvicsre/melegszendvicsre, rántottára, sokféle rakott ételre, krumplis tésztára, tojásos nokedlire, pörköltekre, virsli mellé, töltött káposztára, salátákra, pizza alapnak/feltétnek, lángosra, bundás kenyérre, krumpli levesbe, májkrémmel kikeverve (szendvics alapnak), túró gombóchoz fahéjjal+cukorral kikeverve. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2022. márc. 15. 14:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Különböző szendvicskrémekbe

Sűrítek vele

Rakott ételek tetejére kenem

Szószt készítek

Bundáskenyérre, tócsnira

2022. márc. 15. 14:59
 8/11 anonim ***** válasza:
74%

"néha csak úgy megvesszük, hogy megromoljon a hűtőben..."

általában erre

2022. márc. 15. 15:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egész évben (sajton kívül) alig eszek másfajta tejterméket (a vaj és a főzőtejszín ebbe nem számít bele).

Tejfölt nagyon ritkán használok ételbe. Kivétel ezalól talán néhány főzelék, paprikás (csirke, gomba) a rakott krumpli, és még néhány olyan étel, amelyek kifejezetten "mártásos" jellegűek és igénylik a savas ízt, ld.: vadas, szalontüdő stb.

Általában külön teszem a tejfölt az ételre.

Ennek az is az oka, hogy a családomban fiú létemre sokáig én voltam főzőképes, ezért általában mindig nagyobb mennyiségű ételeket kellett főzzek, a családunk pedig viszonylag nagy volt és nagyétkű. Viszont sokszor került a maradék étel a hűtőbe, amibe ha tejföl is került volna, akkor kevesebb ideig lehetett volna tárolni, ergo én úgy szoktam meg, hogy ahol tehetem, ott mellőzöm a tejföl használatát ha utólag is hozzá lehet adni az ételhez, pl.: frankfurti leves vagy töltött káposzta)

Kivétel ezalól a tavasz időszaka, amikor jön a medvehagyma szezon. Ugyanis én IMÁDOM A MEDVEHAGYMÁT, főleg nyersen, és természetesen saját készítésű kőrözöttel (amibe megy tehén-, és juhtúró, tejföl, apróra darabolt lilahagyma, bors, fűszerkömény, római kömény, pirospaprika, jóféle mustár és némi fokhagyma). A medvhegyma szezonja (amíg ehető és kellően csípős) általában másfél hónap március elejétől április közepéig, ilyenkor szoktam folyamatosan kőrözöttet gyártani (mert a boltit utálom), ami viszont tejföl nélkül számomra elképzelhetetlen.

2022. márc. 15. 19:44
 10/11 anonim válasza:
100%

én tejfölös tésztával szeretem :) persze hozzá 1 kis sajt és mennyei! de egyébként a kutyák is szeretik a tejfölös tésztát :D

én legfőképp erre használom,

2022. márc. 16. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!