Mire használjátok a tejfölt?
Megesszük! 😂😂😂
Pl. túróspalacsintába a túrót azzal lágyitom.
Tejföl alapú szószok és tésztafeltétek. Tejfölös habarás levesbe és főzelékbe. Bundás kenyérre.
Pizzaalap.
Kelttésztába.
Mindenre is kb... :)
Szendvicsre/melegszendvicsre, rántottára, sokféle rakott ételre, krumplis tésztára, tojásos nokedlire, pörköltekre, virsli mellé, töltött káposztára, salátákra, pizza alapnak/feltétnek, lángosra, bundás kenyérre, krumpli levesbe, májkrémmel kikeverve (szendvics alapnak), túró gombóchoz fahéjjal+cukorral kikeverve. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Különböző szendvicskrémekbe
Sűrítek vele
Rakott ételek tetejére kenem
Szószt készítek
Bundáskenyérre, tócsnira
"néha csak úgy megvesszük, hogy megromoljon a hűtőben..."
általában erre
Én egész évben (sajton kívül) alig eszek másfajta tejterméket (a vaj és a főzőtejszín ebbe nem számít bele).
Tejfölt nagyon ritkán használok ételbe. Kivétel ezalól talán néhány főzelék, paprikás (csirke, gomba) a rakott krumpli, és még néhány olyan étel, amelyek kifejezetten "mártásos" jellegűek és igénylik a savas ízt, ld.: vadas, szalontüdő stb.
Általában külön teszem a tejfölt az ételre.
Ennek az is az oka, hogy a családomban fiú létemre sokáig én voltam főzőképes, ezért általában mindig nagyobb mennyiségű ételeket kellett főzzek, a családunk pedig viszonylag nagy volt és nagyétkű. Viszont sokszor került a maradék étel a hűtőbe, amibe ha tejföl is került volna, akkor kevesebb ideig lehetett volna tárolni, ergo én úgy szoktam meg, hogy ahol tehetem, ott mellőzöm a tejföl használatát ha utólag is hozzá lehet adni az ételhez, pl.: frankfurti leves vagy töltött káposzta)
Kivétel ezalól a tavasz időszaka, amikor jön a medvehagyma szezon. Ugyanis én IMÁDOM A MEDVEHAGYMÁT, főleg nyersen, és természetesen saját készítésű kőrözöttel (amibe megy tehén-, és juhtúró, tejföl, apróra darabolt lilahagyma, bors, fűszerkömény, római kömény, pirospaprika, jóféle mustár és némi fokhagyma). A medvhegyma szezonja (amíg ehető és kellően csípős) általában másfél hónap március elejétől április közepéig, ilyenkor szoktam folyamatosan kőrözöttet gyártani (mert a boltit utálom), ami viszont tejföl nélkül számomra elképzelhetetlen.
én tejfölös tésztával szeretem :) persze hozzá 1 kis sajt és mennyei! de egyébként a kutyák is szeretik a tejfölös tésztát :D
én legfőképp erre használom,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!