Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A lisztemben mozgó apró...

A lisztemben mozgó apró bogárszerűségek már eleve benne lehettek?

Figyelt kérdés
Kis sötét dolgok mozognak és lezárt neylonban tartottam. Ez azt jelenti a megvásárláskor szennyes volt csak nem vettem észre? Nagyi extrafinom süteményliszt.
2022. febr. 28. 16:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Könnyen lehet...

Én már láttam a Tescoban a lisztes polcok körül rajnyi molylepkét...

Tehát már úgy visszük haza a lisztet, hogy esetleg belepetéztek a molyok. :((((

2022. febr. 28. 16:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Bekerulhetett nálad is, lehetett a boltba is ami m9st kelt ki. Kuka sajnos
2022. febr. 28. 16:58
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
A malomipari termékek alapanyagai, sőt maguk a helyiségek, üzemek nincsenek fertőtlenítve, így élelmiszer moly peték, petézni képes molylepkék mindig jelen vannak. Az elkészült liszt, dara stb. szintén nem kerül sterilizálásra, hőkezelésre, így a peték benne vannak a csomagolt készáruban.
2022. febr. 28. 17:02
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Dobd ki, a lakásból is tüntesd el minél hamarabb. Ha van otthon pl. gríz, száraztészta, másikfajta liszt, azokat is érdemes nagyon megnézni, mert ha valamiben már megjelentek a molyok, akkor nagy valószínűséggel más hasonló dolgokba is beleköltöztek. Tapasztalatból tudom sajnos.
2022. febr. 28. 17:14
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen-igen, ahogy a 4-es írja! Mindent alaposan nézz át!

Nálam egyszer egy felbontott csomag Abonettben volt a fő fészek. Hátracsúszott, elfeledkeztem róla. Telistele volt mollyal!

2022. febr. 28. 17:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

A moly repül, a lárvája pedig nem fekete.

A leírásból ítélve inkább zsizsik lehet a lisztben, de a lényegen nem változtat.

[link]

[link]

2022. febr. 28. 17:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

inkább lisztbogárra tippelnék...

[link]

[link]

2022. febr. 28. 17:36
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha moly, akkor mindent dobj ki, (és utána vagy 40x takaríts át mindent, sajnos én is küzdöttem velük), de szerintem is inkább lisztbogár
2022. febr. 28. 17:48
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A lisztbogár nem "kis sötét dolog", persze nem részletezte a kérdező, de a lisztbogár lárvája 2-3 centiméteres, nem kimondottan sötét színű, a bogár már igen, de az is hasonló méretű.

A kérdés szempontjából talán mellékes is, hogy melyik kártevő került bele a lisztbe, ha a kérdezőt érdekli, a kapott linkek segítségével ki tudja nyomozni.

A lényeg, hogy igen, megjelenhetnek rovarok a lisztben, búzadarában, babban, borsóban, lencsében (stb) - kellemetlenkednek, de a természetben vannak kártevők, élősködők is.

Lehet már a magvakban ott volt a pete, lehet tárolás közben került bele, az apró rovarok ellen nem lehet hermetikusan elzárni mindent.

Elővigyázatosságból érdemes lehet másik üzletből vásárolni a lisztet, és a fertőzött csomagon kívül a többi gabona őrleménytől is megszabadulni.

2022. febr. 28. 18:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
tobbszor vettunk mar sajnos bogaras arut. hozzank igy kerult be a lisztbogar, ugyhogy siman lehet kerdezo hogy igy vetted meg
2022. febr. 28. 18:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!