Tenger gyümölcsei, szeretitek?
Nem magyar embernek való.
Nyilván aki tengerparton született az szereti,megszokta.
Utalom! :))) Vagy izeltlabu vizi bogarak (raknak hivja uriasan) ... vagy undorito puhatestuek (kagylonak es polipnak hivjak uriasan).
Nem fogyasztok ilyen undormanyokat (szarazfoldieket sem!).
A tengeri herkentyű jobb kifejezés rájuk, jobban visszaadja nekem, hogy ilyen-olyan tengeri bisz-baszok gyűjtő fogalma.
A ráknak finom fehérhúsa van, csak nehéz hozzáférni. A kagyló nekem undoritó, közeli rokona a csiga, hát azért sem vagyok oda, ezért miért lennék. A többi olyan közömbös számomra.
Én nagyon szeretem:)
Csak külföldön ettem eddig, de mindig nagyon finom volt és még egészséges is🙂
Nagyon finom, csak sokan bénák és főzik egy jó fél óráig, mikor 1-2 perc forralás kell neki (eleve glazúrozott = főzővizében fagyasztott szokott lenni)! Elbénázva ehetetlenül rágós és gumis, sokan azonnal megutálják, pedig a tintahalkarika is isteni!!!
Csináld fokhagymás vajban frissen sütött bagettel kitunkolni vagy fokhagymás, olasz fűszerezésű paradicsomszószban egy kis pennével! :) Áh, elmegyek venni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!