Milyen halat ajánlanátok annak, aki világéletében utálta a halat?
30 vagyok és szeretném az étrendembe építeni a halat, halas ételeket. Sajnos elég válogatós vagyok, a halat soha nem ettem meg. Egyrészt az irtózatos bűze miatt, másrészt rettegek a szálkáktól.
Milyen halféléket tudnátok nekem ajánlani, amire kevésbé jellemező a pocsolyaszag? Receptek, elkészítési módok is jöhetnek, annak ellenére, hogy nem tudok főzni. A lényeg, hogy szeretnék halat az étrendbe, de olyasmivel kezdenék, ami nem szegi kedvemet a következő 30 évre.
Halászlé, meg halpaprikás és egyéb halförmedvényekre értelemszerűen nem vagyok nyitott.
Tengeri halak: tőkehal, lazac, tonhal, ahogy eddig is írták. Ha pl Horvátországban jársz, érdemes adni egy esélyt a friss, grillezett makrélának, szerintem isteni :) Tőkehalat elsőnek készítheted fish and chips-nek, azaz sörtésztában rántva és sültkrumplival, semmi halíze nem lesz.
Édesvízi halak közül én a tokhalat és a süllőt ajánlom, számomra sajnos a harcsa és a ponty nagyon iszapízű, a keszeg finom ugyan, de rettentő szálkás.
17
Nem tudom, honnan ez a zsigeri undor. Az első emlékem egész pici koromból, hogy a szüleim próbálták minden lehetséges módon elkészíteni, de nem ettem meg. Ez van.
Mindenesetre tényleg nagyon jókat írtatok, egész biztos kipróbálok közülük párat! Ha addig nem törlöm a listából a kérdést, leírom az élményeket.
24
Akkor szánalmas vagyok. Együtt bírok ezzel élni. :)
Szia!
Én sem vagyok nagy halas, szinte egyáltalán nem eszem meg, nem szeretem az illatát sem a halnak, de a sushi-t imádom, egy próbát megér szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!