Milyen halat ajánlanátok annak, aki világéletében utálta a halat?
30 vagyok és szeretném az étrendembe építeni a halat, halas ételeket. Sajnos elég válogatós vagyok, a halat soha nem ettem meg. Egyrészt az irtózatos bűze miatt, másrészt rettegek a szálkáktól.
Milyen halféléket tudnátok nekem ajánlani, amire kevésbé jellemező a pocsolyaszag? Receptek, elkészítési módok is jöhetnek, annak ellenére, hogy nem tudok főzni. A lényeg, hogy szeretnék halat az étrendbe, de olyasmivel kezdenék, ami nem szegi kedvemet a következő 30 évre.
Halászlé, meg halpaprikás és egyéb halförmedvényekre értelemszerűen nem vagyok nyitott.
14# :DDD Ruszlit én szeretem, de az tény, hogy mai kor emberének elég bizarr. Olajosakért is odavagyok. De tudod mit még? A paradicsomos halfilét, konzervet. Annak van egy finom, édeskés íze, gyerekétkeztetésben is van tonhalas tészta. Azt nézd, hogy sima, egyszerű paradicsomos legyen, ne mexikói, vagy ne ilyen-olyan szószos, mindenképpen filé. Mellé friss finom zsömle vagy kifli, erre is adj. A vörös tonhal lesz a te halad, de mellette tegyél egy kört a paradicsomossal.
Ja, és farkaséhesen állj neki mindenképpen bármelyik ötletre is esik a választásod. Most van a "beetetés" időszaka:D nem hibázhatsz:)!
Azt csak te tudod kikísérletezni magadon, hogy milyen halhúsokat vagy képes elviselni.
Egyáltalán miből ered ez a hal utálat?
Az biztos, hogy tengeri halakkal kezdeném a kísérletet a helyedben, paradox módon lényegesen olcsóbban hozzá lehet jutni, mint az őshonos halainkhoz.
Tőkehal filé - nincs erős hal szaga, szálkátlan, relatíve olcsón megvásárolható fagyasztott állapotban.
A pangasiust (cápaharcsa) kerüld, az még a halkedvelőknek is büdös tud lenni.
Hekk - nincs erős hal íze, de az sem igaz, hogy nincs hal íze, viszont az Y szálkától nem kell tartani, az nincs benne.
A különböző tengeri herkenyűket megeszed? Tintahal (mi nem is hal), rákok, polip, stb? Nem ecetes tartósító léből, inkább fagyasztva (mivel nálunk frissen nehéz hozzájutni).
Hazai halfajok közül első a pisztráng.
Y szálka nincs benne, jól elkészítve a hús könnyen leválik a csontvázról - ha azt nem bírod elviselni, a többi hazai halfaj felejtős.
A hazai halak közül a süllő, folyami harcsa Y szálka mentes, a süllőnek nincs is intenzív hal íze, de ezek körülményesen beszerezhetőek, és drágák is.
Keszeg, ponty felejtős, ha az erős hal íz is problémát jelent, arról nem is szólva, hogy azokban szálka van (most az hagyjuk, hogy írdalással mennyire lehet szálkátlanítani)
A tőkehalat, és a pisztrángot mondanám a két kísérleti alanynak, esetleg a tengeri "herkentyűkkel" kiegészítve (azokban is megvan a vízi élőlényekre jellemző íz, de halszag nélkül)
Csatlakozom: a halat soha életemben nem ettem meg. A halászlének a levét, sok tésztával igen, de a halhússal hagyjanak békén. Rettegek a szálkától is.
Mára ott tartok, hogy a hekket megeszem, talán már meg is szerettem. Ezen kívül a panírozott halrudacskákkal is kibékültem, és ettem már szardíniából készült szendvicskrémet is, ami ízlett. Én ezekkel kezdtem.
Hekk.
Én azt ajánlanám, hogy vagy panírozva vagy paprikáslisztbe forgatottan egyél. A natúran, tejszínesen... elkészítetteknek sokkal halabb íze van. Úgy még én sem szeretem, pedig imádom a halászlében a halat, imádom a rántott halakat, bármilyen is legyen.
14
Pedig a füstölt sprotni az szerintem jó.És a szálkától sem kell tartani.De ha az végképp nem kell,akkor vannak ezek a pástétomok.Például Rio Mare Paté ...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!