Mi indokolja a jázmin és basmati rizs 2-szer 3-szor magasabb árát? A sima rizs milyen fajta? Rossz minőségű?
Nem értek a rizstermesztéshez (azon kívül, hogy láttam már félmanuális rizspalántázó gépet),
de a basmati rizs számomra egyértelműen sokkal finomabb, mint a sima rizs. Simán felismerem. Jazmin rizsnél kevésbé egyértelmű a különbség.
Ja és a Basmatit elvileg Indiaban és Pakisztanban termesztik, szűkebb területen, tehát fajlagosan nagyobb rá a kereslet ezért az ár is.
Továbbá sokkal egeszségesebb, mert más a benne levő szdnhidrátok összetétele.
A sima rizs se rossz minőség. Illetve feltüntetik rajta. Az A rizs nagyon jó. A B rizs nem.
A basmati és jázmin divatosak most. Mint régebben a barna.
Pl. Mint a himalája só. A normál só is ugyanolyan jó, de most a himalája divat.
És a Himalájához sincs sok köze.
A minőség is meghatározza az árat, de a mennyiség és a kereslet is.
Mindkettőből kevesebb terem.
Nem a legdrágábbak, mert pl. a rizottóhoz való fajták még drágábbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!