Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ennyire vizezik a gyàrtók a húst?

Ennyire vizezik a gyàrtók a húst?

Figyelt kérdés
Vettem 2 kg tarjàt. Mondom lesütöm. Kiszedtem a csontot, fűszer, pici zsíradèk. Most kivettem a húst, a teli tepsiből maradt az 1/3 a. Lemèrtem, nem egèszen fèl kiló, ès a szaft lefolyt a tepsiről, anyi lett benne. Dolgoztam abba a boltba, tudom mit àrulnak, sose vizesztük fel....
2022. febr. 19. 14:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

"Ilyen a természet a te tested 70% a is víz," Nagyon szépen felvilágositottátok a kérdezöt. DE! a sült husnak nincs viztartalma? (Ha nem lenne akkor nem tudnád elrágni, max "nyereg alatt puhitani"!:-)

#1 Ugy lehet vizezni, hogy készitenek zselatin oldatot és azt mint az injekciokat befecskendezik a husba.

2022. febr. 19. 18:49
 12/12 anonim ***** válasza:
80%

11-es: éppen azért számoltak, akik számoltak 30-50% vízveszteséggel, mert a többi maradt a húsban.

Ez a beinjekciózás meg csak városi legenda, rengeteg munka lenne, a munkabér jóval több lenne, mint amit egyáltalán lehetne csalni ilyen módon.

Márcsak azért is, mert aki gyakran vásárol és nem csak egyetlen helyen, az szemre meg tudja saccolni a húsdarab súlyát +/- 5% eltéréssel. Ha ennél jóval nehezebb lenne, akkor épeszü ember nem veszi meg.

2022. febr. 19. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!