Pár éve szója allergiát állapítottak meg nálam orrfújás miatt, de valójában semmi bajom a szójától. Téves diagnózis? Nálad is volt már hasonló? Mi a szója allergia tünete?
Állandó orrfújás miatt mentem dokihoz, mindenféle vér és bőrkaparós vizsgálatok után mogyoró- és szójaallergiát állapítottak meg nálam.
Azt már kitapasztaltam, hogy mogyoró, de főleg szezámmag evés után nagyon fújom az orrom, de mindemellett a szójás kenyerektől, Tofutól semmi bajom.
Ez téves diagnosztika lehetett? Vagy normális, hogy egy-két allergia megállapítása nem olyan pontos?
Nálad mi a szója allergia tünete? Hátha nekem is van mégis, csak nem figyelek fel rá.
Igen, próbáld ki az AIP-diétát. Én annó dermatitisz miatt csináltam egy hónapig, és csodásan helyrejöttem tőle. Azóta kiderült, hogy alapvetően a tejre és a szezámmagra voltam érzékeny, de a bőröm nincs oda nagy mennyiségben a gluténért sem. Nem allergiásan reagál, de vannak problémáim a napraforgó, meg egyéb finomított olajoktól is.
A neten találsz egy csomó receptet, meg guideline-okat arról miket kell kerülni és mit lehet fogyasztani.
Én 10 éve, egy influenza elhúzódó szövődményei miatt voltam allergiás jószerivel szinte mindenre, a macskaszőrtől kezdve a falfestékig és kaják tömegére, annyira lerongyolódott az immunrendszerem.
Aztán nagy nehezen kilábaltam a kórságból és elmúltak az allergiáim.
Szóval, lehetnek változások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!