Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Pár éve szója allergiát...

Pár éve szója allergiát állapítottak meg nálam orrfújás miatt, de valójában semmi bajom a szójától. Téves diagnózis? Nálad is volt már hasonló? Mi a szója allergia tünete?

Figyelt kérdés

Állandó orrfújás miatt mentem dokihoz, mindenféle vér és bőrkaparós vizsgálatok után mogyoró- és szójaallergiát állapítottak meg nálam.

Azt már kitapasztaltam, hogy mogyoró, de főleg szezámmag evés után nagyon fújom az orrom, de mindemellett a szójás kenyerektől, Tofutól semmi bajom.

Ez téves diagnosztika lehetett? Vagy normális, hogy egy-két allergia megállapítása nem olyan pontos?

Nálad mi a szója allergia tünete? Hátha nekem is van mégis, csak nem figyelek fel rá.

2022. febr. 15. 20:03
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
Nálam 1-2 éve állapították meg hogy laktózérzékeny vagyok. Azóta csak jobban érzem magam amikor tejeset eszek, semmi mellékhatás vagy bármi. Mostanában voltam megint hogy megnézessem, ott viszont negatív volt. Lehet én csináltam valamit rosszul, nem akarom a képzett embereket lenézni🤷‍♀️
2022. febr. 15. 20:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezek az allergiatesztek nem száz százalékosak, a fiamnál pl. a tehéntejre állandóan negatív,aztán csecsemőkorától kezdve sebes-véresre vakarja a bőrét tőle, olyan ekcéma jön ki rajta. Az orvos szerint az eliminációs diéta a leghatékonyabb , mert a teszt tévedhet pozitív meg negatív irányba is.
2022. febr. 16. 14:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, próbáld ki az AIP-diétát. Én annó dermatitisz miatt csináltam egy hónapig, és csodásan helyrejöttem tőle. Azóta kiderült, hogy alapvetően a tejre és a szezámmagra voltam érzékeny, de a bőröm nincs oda nagy mennyiségben a gluténért sem. Nem allergiásan reagál, de vannak problémáim a napraforgó, meg egyéb finomított olajoktól is.

A neten találsz egy csomó receptet, meg guideline-okat arról miket kell kerülni és mit lehet fogyasztani.

2022. febr. 17. 08:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én 10 éve, egy influenza elhúzódó szövődményei miatt voltam allergiás jószerivel szinte mindenre, a macskaszőrtől kezdve a falfestékig és kaják tömegére, annyira lerongyolódott az immunrendszerem.

Aztán nagy nehezen kilábaltam a kórságból és elmúltak az allergiáim.

Szóval, lehetnek változások.

2022. febr. 19. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!