Budapesten hol lehet kapni kemény tojást szeletelve?
21: akkor megvan a megoldás...
VEsz két karton szendvicset (48 db), és leszedi róla a tojáskarikákat. :-D
24, Én pl. pont fordítva tanultam, hogy akkor jó és jól hámozható a tojás, ha a vízzel együtt melegszik fel, forrásban lévő vízbe nem jó rakni.
Millió ilyen hagyomány, urban legend, elképzelés van, ahogy otthonról hozza az ember, azt gondolja a legjobbnak.
24 inkább függ attól, mennyire frissa tojás. Nagyanyáink osztályozták mindig, melyik a friss, mert arról szilánkonként kell leszedni.
Nekem ez a gőzös tojásfőzőm van, annál is van amelyikről könnyen jön, van amelyikről nem.
Ahogy te írod, ha a forró vízbe teszem, gyakran előfordul, hogy reped is egyből. (Nem, nem az ütődéstől)
A régebbi tojásról könnyebben jön le a héj , de én is úgy csinálom, hogy a hideg vízbe teszem. Ha kész, akkor újra be kell tenni hideg vízbe. A gőzölős tojásfőzőkhöz adnak egy mérőpoharat, annak az alján van egy tű, azzal főzés előtt meg kell bökni a tojás tompábbik felét.
Pucolásnál meg egészen a hártya alá kell menni, akkor könnyebben lejön a héj. Kicsi részen le kell szedni a héjat és egy kávés kanállal alá kell nyúlni, így nagyon gyorsan eltávolítható a többi héj rész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!