Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Jó lehet még a lencse ha...

Jó lehet még a lencse ha több, mint 12 órája ázik?

Figyelt kérdés
Tegnap éjfél körül áztattam be a lencsét, mert egy receptben azt olvastam,hogy sokkal jobb ha "egy napot" ázik, de közben olvastam most, hogy 8-12 óránál tovább ne ázzon, mert megerjedhet. 23-24 fok volt a konyhában, most cseréltem rajta vizet, néhány szem szétnyílt, de nincs eredt szaga, és egy órán belül kezdeném főzni. Felhasználható még, vagy kezdjek újat?
2021. dec. 31. 12:51
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és volt a tetején hab, de az úgy emlékszem mindig van, lencse illata van az egésznek.
2021. dec. 31. 12:52
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem kezdett el csírázni, akkor felteheted főni. Az áztatóvizet mindenképp cseréld le. Sajna nem raktad hűtőbe, mert 24 fok sok 12 óráig. Ez a baj. Ha csak kinyílt pár szem, és semmi erjedt szaga nincs, akkor még jókor van.
2021. dec. 31. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó hát.
2021. dec. 31. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Koszi! Igen rajottem hogy hűtőben kellett volna 😅😅
2021. dec. 31. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy erjed! Sose teszem hűtőbe.
2021. dec. 31. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs erjedt szaga, akkor ehető. Ha csírázik, az nem árt semmit, csak hülyén néz ki.
2021. dec. 31. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Soha az életben nem tettem még hűtőbe a beáztatott lencsét.

Rendszerint este beáztatom, és másnap ebédre vagy délután főzöm meg, még sose volt baja.

Annyi, hogy az áztatóvíz után még egyszer át szoktam mosni, és tiszta vízben teszem fel főni.

(Első forrásnál azt is leöntöm róla, így kevésbé puffaszt.)

2021. dec. 31. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
34%

Elarulok egy titkot!? :) A lencset nem is kell aztatni!!! :) Nem bizony. Persze nem lesz tole baja, de teljesen felesleges.


Ebben az esetben sem lesz semmi nagy etvasz, csak jol szetfog foni az egesz ... marpedig a lencse akkor finom ha pukkan mint a kaviar.


De orom az uromben, hogy igy legalabb nem kell nagyon besuriteni :D

2021. dec. 31. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
8, A beáztatott lencse kevésbé puffaszt. Ugyanezért szokták az első főzővizet is leönteni, miután felforrt.
2022. jan. 1. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!