Házi sajtszósz készítése nachoshoz. Lehet trappistából?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A trappista egy sajtfajta és van íze is… igaz némelyik ipari hulladékot is annak hívnak jobb híján, de lehet normális trappistát is venni, igaz nem 1200 ft/kg áron, hanem inkább 7000+as árkategóriában
Pont ugyanúgy, ahogy a tihanyi camembert egy alsó kategória alja sajt, attól még a camembert típusú sajtok között van nagyon finom
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Valaki nagyon connoisseur akar it lenni, de már ott kibújt a szög a zsákból, hogy nem fogta fel, mit akar a márkás sajtjából.
A sajtszószhoz pont nem kell minőségi sajt, általában ebbe olvasztják be a megmaradt, kiszáradt sajtokat, lásd tömlős sajtok.
Ez kb mintha fürjtojásból akarna bundáskenyeret.
Tökre kár bele.
És igen, az a sajt amit a moziba kapsz, ipari, de leginkább a tömlős sajt van hozzá közel. Én ezzel próbálkoznék.
Aki burzsuj, annak lehet sütőben készíteni grillezett camambertet, de ebbe ne mártogassunk már csipszet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"de, sajt az is, csak azért szidják trappistát mert nincs olyan erős karakteres íze ami kellene egy sajtszószhoz"
NEM; az nem sajt. A rendes sajt egész más állagú meg szerkezetü. Régen, ezelött 20-30 évvel a trappista még sajt volt, de a szine, állaga egész más volt, akkor esm volt kifejezetten intenzíven karakteres íze, de kategóriákkal jobb, mint most.
A mostani trappista gyorskészítésü, éretlen sajtmassza, ami 6-8hónapos - egy-két éves érlelés után átalakulhatna sajttá, csak erre nem fordítanak idöt, mert így több hasznot lehet csinálnio.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!