Házi sajtszósz készítése nachoshoz. Lehet trappistából?
A trappista egy sajtfajta és van íze is… igaz némelyik ipari hulladékot is annak hívnak jobb híján, de lehet normális trappistát is venni, igaz nem 1200 ft/kg áron, hanem inkább 7000+as árkategóriában
Pont ugyanúgy, ahogy a tihanyi camembert egy alsó kategória alja sajt, attól még a camembert típusú sajtok között van nagyon finom
Valaki nagyon connoisseur akar it lenni, de már ott kibújt a szög a zsákból, hogy nem fogta fel, mit akar a márkás sajtjából.
A sajtszószhoz pont nem kell minőségi sajt, általában ebbe olvasztják be a megmaradt, kiszáradt sajtokat, lásd tömlős sajtok.
Ez kb mintha fürjtojásból akarna bundáskenyeret.
Tökre kár bele.
És igen, az a sajt amit a moziba kapsz, ipari, de leginkább a tömlős sajt van hozzá közel. Én ezzel próbálkoznék.
Aki burzsuj, annak lehet sütőben készíteni grillezett camambertet, de ebbe ne mártogassunk már csipszet.
"de, sajt az is, csak azért szidják trappistát mert nincs olyan erős karakteres íze ami kellene egy sajtszószhoz"
NEM; az nem sajt. A rendes sajt egész más állagú meg szerkezetü. Régen, ezelött 20-30 évvel a trappista még sajt volt, de a szine, állaga egész más volt, akkor esm volt kifejezetten intenzíven karakteres íze, de kategóriákkal jobb, mint most.
A mostani trappista gyorskészítésü, éretlen sajtmassza, ami 6-8hónapos - egy-két éves érlelés után átalakulhatna sajttá, csak erre nem fordítanak idöt, mert így több hasznot lehet csinálnio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!