Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Házi sajtszósz készítése...

Házi sajtszósz készítése nachoshoz. Lehet trappistából?

Figyelt kérdés
Milyen sajtokból érdemes készíteni?

2021. dec. 21. 18:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

A trappista egy sajtfajta és van íze is… igaz némelyik ipari hulladékot is annak hívnak jobb híján, de lehet normális trappistát is venni, igaz nem 1200 ft/kg áron, hanem inkább 7000+as árkategóriában


Pont ugyanúgy, ahogy a tihanyi camembert egy alsó kategória alja sajt, attól még a camembert típusú sajtok között van nagyon finom

2021. dec. 22. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
65%

Valaki nagyon connoisseur akar it lenni, de már ott kibújt a szög a zsákból, hogy nem fogta fel, mit akar a márkás sajtjából.


A sajtszószhoz pont nem kell minőségi sajt, általában ebbe olvasztják be a megmaradt, kiszáradt sajtokat, lásd tömlős sajtok.


Ez kb mintha fürjtojásból akarna bundáskenyeret.

Tökre kár bele.


És igen, az a sajt amit a moziba kapsz, ipari, de leginkább a tömlős sajt van hozzá közel. Én ezzel próbálkoznék.


Aki burzsuj, annak lehet sütőben készíteni grillezett camambertet, de ebbe ne mártogassunk már csipszet.

2021. dec. 22. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
kár hogy nem finomabb annyival a vörös chedar amennyivel drágább egy átlag trappistánál. :( bár azokból is van egy kicsi skála hogy nagyon nem jó, vagy elmegy kategória -ha nem vagy hozzászokva a fanyarabb sajtízekhez csak a nagyipari átlaghoz
2021. dec. 22. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
24%

"de, sajt az is, csak azért szidják trappistát mert nincs olyan erős karakteres íze ami kellene egy sajtszószhoz"


NEM; az nem sajt. A rendes sajt egész más állagú meg szerkezetü. Régen, ezelött 20-30 évvel a trappista még sajt volt, de a szine, állaga egész más volt, akkor esm volt kifejezetten intenzíven karakteres íze, de kategóriákkal jobb, mint most.

A mostani trappista gyorskészítésü, éretlen sajtmassza, ami 6-8hónapos - egy-két éves érlelés után átalakulhatna sajttá, csak erre nem fordítanak idöt, mert így több hasznot lehet csinálnio.

2021. dec. 22. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
attól még törvényileg sajt. csak arra írhatják le ami az élelmiszerkönyvben megfelel az elvárásoknak, különben pedig árulnak olyan dolgot is amit nem hívhatnak sajtnak, de úgy próbálják eladni. tudom mert belefutottam, pizzafeltét a neve, valami citromsárga műanyag borzalom, aminek még annyi íze sem volt amint a legjellegtelenebb trappistának. kár hogy itt tartunk
2021. dec. 22. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!