Mitől jobb egy 1000 Ft-os kenyér, mint egy 500 Ft-os? Honnan lehet tudni, hogy tényleg ér annyit?
Onnan tudod, hogy melyik a jó kenyér, hogy ha 5 összetevőnél rövidebb az összetevőlistája, akkor jó. (legalábbis az 5nél több biztosan rossz)
Egyébként pedig a rossz kenyér
- tele van cukorral
- olyan levegős az adalékanyagoktól, hogy egy vastag szeletet 1 cm-s golyóvá lehet gyúrni
- puffadást okoz
- hamar éhes maradsz tőle
- nem finom
- a barna kenyérben elvétve látszik a keverési csík, ahogy a színezéket belekverik (a korpás liszt helyett)
- fél nap alatt megszottyad a külseje és keményre szárad a belseje ( a másik lehetőség hog yugyanolyan puha marad mint első nap, no de akro visszatértünk az ízfokozó és állagjavító témakörbe)
a jó kenyér
- finom
- élvezet enni
- a külseje ropog, a belseje egyenletesen, enyhén levegős
- fél nap alatt minimális a minőségromlása és 4 nap múlva pedig ugyanolyan mint fél nap múlva
- van benne "anyag"
ha annyira nem szeretnél kézműves kovászos pékségek kenyereivel próbálkozni, elsőként pl a lipótit ajánlom. AZ kb a kettő között van félúton. Válassz olyat ami nem kovászos, pl a teljes kiőrlésű tönköly és a sima pitókás az én kedvenceim
a teljes kiőrlésű tönköly tényleg olyan lsiztből van, rosttal tele és még finom is. ritka az ilyen
vagy ha neked a rossz kenyér is finom, pl az albán pékségeké, tesco, aldi, spar stb. akkor még nem kóstoltál jót
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!