Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől jobb egy 1000 Ft-os...

Mitől jobb egy 1000 Ft-os kenyér, mint egy 500 Ft-os? Honnan lehet tudni, hogy tényleg ér annyit?

Figyelt kérdés
Azaz pl. 500 Ft/500 g, 250 Ft/500 g. Nem a legolcsóbb minősége érdekel.

2021. nov. 25. 15:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Onnan tudod, hogy melyik a jó kenyér, hogy ha 5 összetevőnél rövidebb az összetevőlistája, akkor jó. (legalábbis az 5nél több biztosan rossz)

Egyébként pedig a rossz kenyér

- tele van cukorral

- olyan levegős az adalékanyagoktól, hogy egy vastag szeletet 1 cm-s golyóvá lehet gyúrni

- puffadást okoz

- hamar éhes maradsz tőle

- nem finom

- a barna kenyérben elvétve látszik a keverési csík, ahogy a színezéket belekverik (a korpás liszt helyett)

- fél nap alatt megszottyad a külseje és keményre szárad a belseje ( a másik lehetőség hog yugyanolyan puha marad mint első nap, no de akro visszatértünk az ízfokozó és állagjavító témakörbe)

a jó kenyér

- finom

- élvezet enni

- a külseje ropog, a belseje egyenletesen, enyhén levegős

- fél nap alatt minimális a minőségromlása és 4 nap múlva pedig ugyanolyan mint fél nap múlva

- van benne "anyag"

ha annyira nem szeretnél kézműves kovászos pékségek kenyereivel próbálkozni, elsőként pl a lipótit ajánlom. AZ kb a kettő között van félúton. Válassz olyat ami nem kovászos, pl a teljes kiőrlésű tönköly és a sima pitókás az én kedvenceim

a teljes kiőrlésű tönköly tényleg olyan lsiztből van, rosttal tele és még finom is. ritka az ilyen

vagy ha neked a rossz kenyér is finom, pl az albán pékségeké, tesco, aldi, spar stb. akkor még nem kóstoltál jót

2021. nov. 25. 17:15
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én elég sok rossz kenyeret vettem. Aztán végre találtam egy jót, de annak meg nagyon felment az ára. Szóval elkezdtem itthon sütni :D találtam egy receptet, majd azt kisérleteztem ki számomra jóra. Olcsóbb és jobb :)
2021. nov. 25. 17:37
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat is. #12 Már nekem is megfordult a fejemben, bár más okból.
2021. nov. 26. 20:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!