Mitől jobb egy 1000 Ft-os kenyér, mint egy 500 Ft-os? Honnan lehet tudni, hogy tényleg ér annyit?
Figyelt kérdés
Azaz pl. 500 Ft/500 g, 250 Ft/500 g. Nem a legolcsóbb minősége érdekel.2021. nov. 25. 15:21
1/13 anonim válasza:
Szerintem ha megkóstolod, azonnal érzed..
Ha meg nem, akkor válassz másik félét...
Egy 2-300 ft-os teszkós kenyérnek kb. se íze se bűze, megvásárlás után pár órával már szinte ehetetlen.
Mi egy jó pékségben kovászos kenyeret veszünk, 550-600 ft egy háromnegyedkilós vekni. Még négy nap után is élvezhető, finom az íze, és az állaga is OK.
2/13 anonim válasza:
Igazi pekmester barmilyen lisztbol tud jo kenyeret csinalni - ellenben a legtobb maszek peksegben nincs pekmester ... szaktudas hianyaban kenytelenek a draga francia lisztet hasznalni, amibol meg egy sima haziasszony is tud kenyeret sutni. Wessex markaju lisztet hasznalnak, ami igencsak draga mulatsag - ezert draga a kenyer.
3/13 anonim válasza:
amit 1200 forintért veszünk ( 1 kg. ) az 4-5 nap is puha és ehető. a tescos és az albán kenyérrel a vásárlás másnapján már verekedni lehet. az olcsóbb kenyér morzsolódik, lukas lesz, stb..
4/13 anonim válasza:
Onnan, hogy megkóstolod! Onnan, hogy ruganyos, nem ragad gyurmázhatóan, nem marad benne az ujjad helye, nem nyammogni való, de nem is morzsalékony, nem sótlan-sem elsózott, hanem jóízű, ropogós héjú, több nap után is finom.
5/13 A kérdező kommentje:
Direkt írtam, hogy "Nem a legolcsóbb minősége érdekel". Utálom a kovászos kenyeret, és nálam a tartósításról a mélyhűtőm gondoskodik, ilyen igénytelen vagyok... 1-2 szelettel ki lehet próbálni. Tehát ez nálam nem szempont. Mindenesetre amikor legközelebb nem (lenézett) toast-kenyeret veszek, kipróbálom, milyen 1-2-3 nap után dobozban tartva.
2021. nov. 25. 15:46
6/13 A kérdező kommentje:
#4 Leírtad a jó kenyér jellemzőit, de ez nem összehasonlítás. A sózás mértéke szerintem nem ár kérdése amúgy.
2021. nov. 25. 15:49
7/13 A kérdező kommentje:
Mellesleg a 250 Ft/500 g szerintem annyira azért nem olcsó. Ezért nem a fele ennyibe kerülőket említettem.
2021. nov. 25. 15:52
8/13 anonim válasza:
Ha utálod a kovászost, akkor vegyél élesztőset. Bőven van választék...
9/13 anonim válasza:
Nálam is a mélyhűtőben van a kenyér, nyugi :)
10/13 A kérdező kommentje:
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat.
2021. nov. 25. 16:12
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!