Lehet bajom a paradicsomtól, ha az egyik felén van 1-2 miliméternyi penész, de a másik felének látszólag semmi baja?
Nem tudok/akarok most elutazni boltba paradicsomért. Van itthon 1 db, de megsérülhetett egy ponton, van rajta egy "körömpiszoknyi" penész.
A másik fele használható vajon? Ha jó nagy ráhagyással levágom a sérült részt, lehet bajom tőle? Nincs fura állaga, fura szaga, fura íze, teljesen normálisnak tűnik. Olyan ételbe használnám, ahol fő legalább 1 órát. Lekvárról már hallottam sokaktól hogy a penészes részt kiszedik, a maradékot gond nélkül megeszik.
Lehet bajom tőle? Fogyasztható így?
Első vagyok, le lehet pontozni, de a puha paradicsomban akkor is terjed a penész, nem éehet csak úgy kivágni.
#4
Én nem pontoztalak le, köszi a választ.
Ha a puha paradicsomban terjed, akkor a lekvárban hogyhogy nem?
#6
Nagymamám rendszeresen csinálta, soha senkinek nem lett a legkisebb baja se tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!