Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ma megettem 3 szelet kenyeret...

Ma megettem 3 szelet kenyeret és ezzel összes 9db pulykamell Nuggets-et. Ez hány kalória, és ez nagyon sok?

Figyelt kérdés

2021. júl. 31. 20:47
 1/5 A kérdező kommentje:
Fogyókúrázom eddig ebédre egy tál meleg ételt ettem és vacsira valami szendvicset. Így szépen lefogytam.
2021. júl. 31. 20:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A nuggets esetén célszerű lenne a csomagolást megnézni, mert a gyártón múlik, hogy mekkorára készítenek egy darabot. Általánosságban 250-300 kalória/100g-mal érdemes számolni.

Egy szelet kenyér 25-től 80-90g-ig bármi lehet attól függően, hogy gyárilag vékonyra szeletelt formakenyér volt-e, vagy esetleg te vágtad késsel a vekni közepéből. Annál is 250-300 kalória/100g átlaggal lehet számolni.

Mindenből átlagosat feltételezve a nuggets kb. 400-600, a kenyér 200-500 kalória közt bármi lehetett.

Nem éppen fogyókurabarát és diétás, de ha a nap többi részében ésszel eszel, akkor elmegy.

2021. júl. 31. 21:00
 3/5 A kérdező kommentje:

270kcal 10dkg a csomagolás szerint.

Kenyeret én vágtam. Tehát az olyan 80kcal.

80*3= 240kcal

9 db nuggets a kalória bazis szerint egy nuggets az 70kcal.

70*9 = 630kcal

Kenyér 240kcal, de vágtam nagyobb szeletet is számoljunk 350-nel.

630+350=980kcal.

1000kaloriát ettem ma ha jól számoltam.

Köszönöm a válaszod.

2021. júl. 31. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de elég rosszul csinálod a fogyókúrát. Nem kizárólag a kalóriát kell nézni, hanem jelen esetben a szénhidrát milyenségét is. Te lassú felszívódású szénhidrátot ettél, fogyókúra esetén nem ajánlott. A pulykamell nuggets még elmegy, ha nem volt bundázva "kenyérrel" az is. Miért nem friss salátát vagy párolt zöldséget ettél kenyér helyett és valamilyen sült húst?

Nézz utána az IR diétának, az egy normális, tápláló étrend, napi 5 étkezéssel és kevés szénhidráttal, az is inkább lassan felszívódó. Sok heti étrend is fent van a neten és nem neked kell kitalálni mi a jó. Tudom, hogy nem vagy inzulinrezisztens, de egészséges embereknek is jó iránymutató.

2021. aug. 1. 10:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm. Így fogom csinálni.
2021. aug. 1. 13:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!