Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyi egy adag … ? (5 étkezés...

Mennyi egy adag … ? (5 étkezéses étrendben)

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok, hogy normális-e a mennyiség, amit eszek.

Kb. hány gramm egy adag pl.: grízes tészta, natúr sült csirkemell, párolt zöldség, stb., ha 5-ször eszek egy nap? Minél több ételadag példát írjatok! Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni ebben :)

2021. jún. 21. 17:59
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Baromira nem mindegy hogy 55 kilós irodai munkát végző nő vagy, vagy 110 kilós fizikai munkát végző férfi.

Egyébként én néha szoktam rendelni az interfoodtól kaját. A kis adag 250-300 g, nekem az pont elég ebédre.

Vacsora nekem pl 80 g kenyér + 50 g sajt + 100 g paradicsom.

De ma pl 50 g mandulát + 300 g dinnyét ettem vacsira.

2021. jún. 21. 18:34
 2/4 anonim ***** válasza:
35%

Leírom a mai étkezésemet:

Reggeli: sajtos tejfölös lángos a piacról-160 gramm

Tízórai: 1 darab Szafis zserbós muffin-65 gramm

Ebéd:Spárgás tésztasaláta-400 gramm

Uzsonna: 1 darab Mcdonalds csokis fánk-100 gramm

Vacsora: 1 darab lekváros palacsinta-55 gramm

2021. jún. 21. 19:26
 3/4 anonim ***** válasza:
66%

Átlagos testalkatú embernek kétfogásos ebédben a leves kb. 3dl, a főétel nagyjából 400-450g (ebből a hús 200g alatt).

Ha nagyon kiadós a leves (babgulyás és hasonlók), akkor az lesz a főétel kicsit nagyobb adagaban és a második valami édes, desszertszerű (grízes tészta, fánk, stb.) kb. 250g.

2021. jún. 21. 23:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha ötször étkezel, úgy egészséges, ha minden étkezés tartalmaz zöldséget, gyümölcsöt. Ezekből egy ökölnyi a körülbelüli adag, mármint amekkora a saját öklöd. Húsból, halból tenyérnyi. Köret szintén egy ökölnyi. Arra az esetre, ha nincs időd méricskélni.
2021. jún. 22. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!