A zeller szár és levél ehető? Nyersen is? Illetve a répa levele, szára?
Figyelt kérdés
Írna agrár mérnök is ha olvassa ezt a kérdést?2021. jún. 21. 11:31
11/19 A kérdező kommentje:
Milyen mártogatóst készítesz hozzá?
2021. jún. 21. 15:18
12/19 anonim válasza:
10: nem a szárát, hanem a levelét. A szára elég rágós....
13/19 anonim válasza:
11: ugyan nem tőlem kérdezted, de nálunk a legtutibb mártogatós (más zöldségekhez is) a gorgonzola-sajtos. Tejfölbe v. friss krémsajtba egy kevés gorgonzola, fokhagyma, frissen őrölt bors! Abbahagyhatatlan. :)
14/19 A kérdező kommentje:
10-es de a levele a szárán van. De írták, és arra voltam kíváncsi, hogy a szára is ehető-e nyersen, és azt írták igen.
2021. jún. 21. 16:51
15/19 anonim válasza:
14: lehet, hogy ehető, de nem olyan élvezetes, mint a szárzeller - mert nem ropogós, hanem inkább rostos.
16/19 A kérdező kommentje:
Én ma kipróbáltam szerintem jó, ezért kérdeztem nehogy olyat egyek ami árt és írták is,és a legbiztosabb forrás egy agrármérnök vagy egy növény doktor. De írták, hogy mártogatóssal még finomabb, de olvastam, hogy chipset is szoktak a szárából készíteni.
2021. jún. 21. 17:00
17/19 A kérdező kommentje:
És majd fűszert is szeretnék készíteni a szárából is.
2021. jún. 21. 17:01
19/19 anonim válasza:
A gumós zeller szára is ehetö, de erösen rostos, sok embernek nem ízlik vagy nagyon felfújja.
A sárgarépa levele meg kifejezetten finom, sok országban kedvelik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!