Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hol lehet olyan kicsit sűrű...

Hol lehet olyan kicsit sűrű szójaszószt vásárolni, mint amit a kínai büfékben lehet használni?

Figyelt kérdés
Amiket eddig vettem, mind híg és más ízű kissé.

2021. jún. 14. 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
Azsiai boltok peldaul, de nalunk (ha nem is pont ugyanaz a marka, mint az ettermekben), de lehet kapni a sparban is, illetve talan tescoban is van jobb minosegu, ami suru es intenzivebb izu. Persze ara is van, nyilvan nem a legolcsobbat kell venni.
2021. jún. 14. 17:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a kínai a kikkomant használja, a párom tőlük szokta venni
2021. jún. 14. 19:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ázsiaiak 2 féle szójaszószt haaználnak, a "világosat" azaz light-ot, és a "sötétet" azaz a dark-ot. Csak nevében világos, vagy sötét, színre ugyanaz, a különbség hogy a dark, azaz a sötét sűrűbb, intenzívebb ízű, ezt sütéshez-főzéshez használják, ellenben a light, azaz világos szójaszósz sokkal hígabb, enyhébb, ezt ételek utólagos ízesítésére használják. Én a Lee Kum Kee Dark Soy Sauce-t veszem, ázsia boltokban. A lényeg, keresd a "sötét" szójaszószokat, akár hipermarketekben, vagy webshopokban.
2021. jún. 14. 21:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek. Kikkomant már próbáltam, az sem az igazi. Ma voltam olyan helyen, ahol nagy az ázsiai kínálat, talán még a Heinz volt a legsűrűbb, pedig ez nem is igazi ázsiai márka gondolom. Olyat egyáltalán nem találtam, ami dark lett volna. Keresek tovább 🙂
2021. jún. 15. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!