A fagylaltok, amik a cukrászdában vannak, sok cukrot tartalmaznak?
Mivel hideg, ugyanolyan édes íz eléréséhez sajnos több cukor kell. Meleg ételnél erősebben érezzük az ízeket, hidegnél gyegébben, kevésbé érvényesül az édes, több cukor kell.
Házilag a legjobb, amit ki tudtam találni, az 100 g fagyasztott eper, 50 g 35%-os tejszín (Milli habtejszín), 10 g cukor (azaz 1 tasak vaníliáscukor). Egy erős botmixerrel szoktam összeturmixolni (kiolvasztás nélkül, utána rögtön meg kell enni mert elolvad). Ebben legalább nagyrészt természetes eredetű a cukor, és szerintem finom így. Ellenben jó zsíros, ha fogyni akarsz, ebből se kéne sokat enni.
6-os, ha összeturmixolod, akkor miért nem teszed be a mélyhűtőbe? Úgy nem kell azonnal megenni.
Amúgy házilag fagyit is inkább jellegzetes ízű gyümölcsökből lehet csinálni, tehát eper, málna, ribizli, meggy, narancs, citrom. A banánnak fagyiként nincs olyan jellegzetes íze, ahogy pl. az ananásznak sem. Vagy lehet mirelit vegyesgyümiből is csinálni.
Utolsó, hogy jött ide a mélyhűtő? Én nem is írtam erről. 😅
Én se magában banánosat eszem, ahhoz hozzá szoktam turmixolni még más gyümit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!