Üdv! Megromlik a sajt, ha gyári csomagolásban volt 12 órán keresztül, de nem hűtőben? Hazaértem 1 órán belül a boltból,de persze az autóban jó meleg volt a levegő. Viszont vagy 10 órán keresztül benn maradt a kosárban, de már a lakásban.
Üdv!
Megromlik a sajt, ha gyári csomagolásban volt 12 órán keresztül, de nem hűtőben. Hazaértem 1 órán belül, akkor még viszonylag hűvös lehetett, de persze az autóban jó meleg volt a levegő...
Viszont vagy 10 órán keresztül benn maradt a kosárban.
Éjjel jutott eszembe. Akkor tettem a hűtőbe! Egyébként gouda, ha számít valamit.
Köszi!
Én ezen az ömlesztett "kocka" sajton lepődtem meg a múltkor, (medve) a boltban egy oszlopon, a pékáru mellett tartották, tehát nem hogy műtőben nem volt, de még csak nem is egy hűvösebb részt választottak neki, hanem kb a boltban azon a környéken van a legmelegebb. (nagy bevásárlóközpont, pl tejtermékes sorok végén kimondottan hideg van, a hűtőn kívül is.)
Először azt hittem, valami promóció, és díszletnek raktak oda a sajtos dobozokat, mondom megnézem már, mit akarnak ezzel...
Hát semmit! Rendesen sajt volt benne, semmi extra, csak ott árulták!
Hát mondom ezek se lesznek már hülyébbek, el is olvastam hogy kell tárolni, elvileg talán valami 5-25 fokig bírja!
Na szóval igaz, hogy nem gouda, de én is azt mondom, hogy nem lesz baja.
A gouda félkemény sajt, nem a kifejezetten romlékony kategória, de egyáltalán nem szereti a meleget, viszont szerintem is jó még.
#1, attól, hogy valami légmentesen van lezárva, még megromolhat, ha nem steril, és vannak olyan baktériumok, amik berohasztják a légmentesen lezárt ételt. A sajt nem steril.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!